Leerlingen in de stoel van de ‘Samen in de Regio intermediair’

10 februari 2017

Match

Bij RSG ’t Rijks worden leerlingen in staat gebracht levensechte ervaringen met werk op te doen. Om een realistisch beeld van de arbeidsmarkt te vormen, is het onderwijsprogramma af en toe wat meer ingericht op de praktijk. Dit keer stond het project in het teken van Samen in de Regio.

Enkele weken geleden startte een VMBO 2 klas met een project over de maatschappelijk betrokken organisatie, Samen in de Regio. Voorafgaand werd op school een presentatie gehouden over de stichting. Zo kwam Alissa, intermediair bij Samen in de Regio, vertellen wat het netwerk precies doet, hoe zij te werk gaan en welke samenwerkingen er ontstaan tussen de aangesloten partners.

Vervolgens ging de klas aan de slag met het schoolproject. Levina Delahaye, docent van de tweedeklassers verzorgde de begeleiding en theorie, die volledig was afgestemd op de praktijk. Van de leerlingen werd verwacht dat zij op zoek gingen naar twee of meerdere partijen die wellicht met elkaar kunnen matchen. Uiteraard met gesloten beurs en met een passende tegenprestatie. Het door hun gekozen idee werd vastgelegd op papier en in de klas gepresenteerd.

Aan creativiteit had de klas geen gebrek, in de toekomst kunt u wellicht samenwerkingen verwachten tussen de FitFabriek en de middelbare school. Het annuleren van het lijn- en voetbaltoernooi  is volgens de leerlingen van het Rijks namelijk een groot gemis. Volgens hen zouden zij dit makkelijk kunnen organiseren met behulp van de FitFabriek, het Rijks en Samen in de Regio.

Ook op theoriegebied is er gematched voor de toekomst. Een groepje van vijf studenten zou namelijk graag de handen schudden met Het Markiezenhof. Om meer jongeren naar het monument te trekken hadden zij het idee om het vak ‘geschiedenis’ hier aan te verbinden. Het Markiezenhof zou dan haar locatie aanbieden en een rondleiding verzorgen met een spannende quiz. Als teruggave boden de leerlingen aan om een VR-ruimte in te richten, waardoor het lijkt alsof men werkelijk terug in de geschiedenis treed.

Kortom: een zeer leuk schoolproject, dat wellicht  nog een staartje zal krijgen!