Later als ik groot ben

24 oktober 2016

Match

Wat kan ik? Naar welke school gaan mijn vriendjes en vriendinnetjes? Waar liggen mijn talenten? Wat is er allemaal mogelijk? Vragen waar iedere leerling uit groep acht mee te maken gaat krijgen. Op de Steenspil vinden zij dat je op die jonge leeftijd nog niet hoeft te weten waar je talenten liggen. Het opdoen van ervaring en het reflecteren op die ervaring is echter belangrijk; daar kan je volgens de school dan ook niet vroeg genoeg mee beginnen. Juist hierom gaat zij helpen om haar leerlingen zich ‘toekomstbestendig’ te ontwikkeling. Leren kiezen hoort daarbij!

Met “LoopBaan je mee?” biedt de Steenspil een programma loopbaan oriëntatie begeleiding (LOB) aan, waarmee zij de leerlingen van groep acht bewust willen maken van wat er nodig is om een weloverwogen keuze te maken. “LoopBaan je mee?” sluit aan bij de belevingswereld van groep acht. De leerlingen uit Bergen op Zoom en Steenbergen ervaren wat loopbaanleren inhoud, worden uitgedaagd om innovatief te denken, ontdekken wat ze kunnen en waar ze talent voor hebben.

Steenspil docenten en leerlingen verzorgen het “Loopbaan je mee?” project op de VMBO school in Halsteren. De diverse scholen uit de regio, waaronder School Oost, De Krabbenkooi, Rode Schouw, De Borghoek, De Montessori en De Nieuwe Veste mogen een kijkje nemen op de techniekafdeling, in de kas, op het dierenverblijf en in de keuken. Tevens stelt de school haar kantoor beschikbaar, om te ervaren wat er nodig is om een weloverwogen keuze te maken.

Het programma start in de periode na de herfstvakantie en duurt tot eind maart. Daarbij biedt de VMBO school de mogelijkheid om met de basisschoolklassen kosteloos gebruik te maken van het busvervoer van de school.