Laptopdonatie voor Bergse Toolz

22 april 2020

Match

“Het gaat heel goed met deze laptopdonatie!”, het is een berichtje van Wanda van Mourik, projectmedewerker Bergse Toolz . Een medewerker van de gemeente Bergen op Zoom had het mooie idee, dat een laptop die thuis een plekje in de kast had gekregen, een veel betere bestemming zou kunnen hebben. Toch blijkt dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Een laptop gebruiksklaar maken voor een tweede leven vraagt namelijk om wat deskundigheid.

Matchen
Deltacom uit Steenbergen, thuis in kantoorautomatisering, kan dat. Al vanaf het eerste moment dat online werken en naar schoolgaan werd ingevoerd, lieten zij aan Samen in de Regio weten, beschikbaar te zijn voor die klussen. Met deze partner in het netwerk kon Samen in de Regio snel iets betekenen voor Gemeente Bergen op Zoom en het project Bergse Toolz.

“ Wat geweldig mooi. We kunnen onze deelnemer van Bergse Toolz weer verder laten gaan met de taallessen, en dus participatie!
Ik ben onder de indruk hoe deze samenwerking is gegaan. Dank je wel!” 

Taalles en vrijwilligerswerk voor kwetsbaren
Een enthousiaste reactie van Wanda over deze match en een prettig compliment voor ons netwerk. Bergse Toolz is een mooi project om een steentje aan bij te kunnen dragen met ons netwerk. Bergse Toolz is een programma opgezet voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven van Nederlandse taal. Deelnemers krijgen taalles en vrijwilligerswerk om de taal te oefenen op de werkvloer.