Landbouwproject de Steenspil begint al aardig vorm te krijgen

28 juni 2016

Match

Begin oktober 2015 werd het braakliggende terrein van de gemeente Bergen op Zoom op ludieke wijze door wethouder Patrick van der Velden geopend. De VMBO school mag één eiland gebruiken voor hun praktijklessen.

Het eiland is ontwikkeld in een bruisende groene plek, waar leerlingen kunnen werken, leren, genieten en elkaar kunnen ontmoeten binnen alle delen van de duurzame voedselketen. Als tegenprestatie onderhoudt de school alle drie de eilanden en zorgen zij ervoor dat de omgeving wordt bijgehouden, door rondom de school het maaiwerk te verzorgen.

Het Steenspileiland heeft sinds de opening niet stilgelegen. Zo hebben de leerlingen in samenwerking met haar docenten inmiddels wandelpaden aangelegd. Met behulp van maaiwerk in verschillende niveaus ontstaat er al een aardige speelse stadstuin. Ook staan er bakken klaar, welke op korte termijn gevuld gaan worden met aarde zodat de gewassen erin kunnen. Her en der laat de school wat natuurlijke vegetatie opkomen zodat andere schoolvakken ook gebruik kunnen maken van het eiland.