Kruip in de huid van

1 april 2021

Match

Dat is niks engs! Het is de naam van het project op Scholengemeenschap Roncalli waarbij de tweedejaars-leerlingen een dag(deel) meelopen in een bedrijf of organisatie. Het is een kans om zich te oriënteren op een beroep en te ervaren hoe een werkdag eruit zou kunnen zien.

Nu bedrijven en organisaties rekening moeten houden met de extra maatregelen voor het ontvangen van bezoekers, stelde het Roncalli een praktische oplossing voor: leerlingen gingen zoveel mogelijk aan de slag op het werk bij hun ouders. Sommige leerlingen zagen dat niet zo zitten. Eén van hen wist Samen in de Regio te vinden en vond binnen ons netwerk een plek die wel bij haar paste.

De fysiotherapeut

Een ochtend in de huid van een fysiotherapeut. Het was voor Maud een ‘eye-opener’. Ze was van harte welkom bij Inspirante, praktijk voor Fysiotherapie en Medische fitness in Bergen op Zoom. “Bij deze fysiotherapeut kwamen ook oudere mensen om te sporten in een groepje – op hun eigen tempo en met goede begeleiding van de fysiotherapeut. Ik dacht dat je alleen naar de fysio ging voor blessures en bij spierpijn.” Nou, da’s mooi meegenomen om dat te weten. En nog een leuk ‘weetje’ waar Maud wel enthousiast van werd: Marco Smeekes, de fysiotherapeut bij Inspirante, heeft ook gewerkt met voetballers van Ajax. “Wow!”

Verbinding onderwijs en bedrijfsleven: de toekomst!

Het netwerk van Samen in de Regio is heel divers met partners in het onderwijs, in het bedrijfsleven en in maatschappelijk veld. De diversiteit, de korte lijntjes en de bereidheid van de partners zorgt ervoor dat we voor projecten in het onderwijs zoals ‘Kruip in de huid van’ en ook ‘de Onderwijsdag’ van ’t Rijks waardevolle ervaringsplaatsen kunnen realiseren waar de leerlingen echt wat aan hebben. Onze partners werken graag samen, ook met het onderwijs. Of beter nog, juist met het onderwijs willen zij samenwerken. De toekomst!