Koks in spé van Zoomvliet College nemen een kijkje op de boerderij

9 april 2019

Match

Melk in een literpak en vlees verpakt in folie. Maar wat er aan vooraf gaat, daar hebben veel jongeren geen volledig beeld bij. Studenten van het Zoomvliet College, de koks in opleiding, hadden er wel oren naar een kijkje te gaan nemen bij Zorgboerderij den Hof.

Ze kregen een rondleiding over het bedrijf van Peter en Mieke Oerlemans. En daar is veel te zien, van koeien tot jongvee en al wel eens gehoord van Belgisch witblauwe runderen? ´t Is het neusje van de zalm voor de koks in spé!

Het was niet alleen maar kijken, er werd na afloop door de studenten ook aan een opdracht gewerkt. Als dank voor de gastvrijheid kregen Peter en Mieke Oerlemans van Zorgboerderij Den Hof een diner aangeboden in het Restaurant Canise van de Zoomvliet Hotelschool in Bergen op Zoom.

Peter Oerlemans blikt nog even terug: “het was ontzettend leuk om deze vakmensen rond te leiden op onze boerderij en we waren blij verrast met de uitnodiging.” Een mooie samenwerking die geheel toepasselijk is ontstaan na een kennismaking van het Zoomvlietcollege en de Zorgboerderij bij het NieuwSjaardiner van Samen in de Regio.