Kleine successen bij voorjaarseditie Kijk Binnen Bij Bedrijven

1 juni 2021

Evenementnieuws

Hoewel we graag nog grootser hadden uitgepakt, was deze voorjaarseditie van Kijk Binnen Bij Bedrijven van 12 tot en met 17 april zeker succesvol te noemen. Zo’n 30 bedrijven meldden zich aan. Deelnemers konden er digitaal via één-op-één gesprekken, door middel van promotievideo’s of live op locatie een kijkje nemen.

Aan de slag

Ruim honderd bezoeken stonden er gepland gedurende deze vijf dagen. De eindscore? Drie vacatures werden vervuld en op het moment van schrijven zijn er nog zeven kandidaten waarmee gesprekken worden gevoerd. Verder is er één vrijwilliger aan de slag en hebben 2 studenten een stage- en een leerwerkplek gevonden.

Veel animo uit het netwerk

Uit ons netwerk deden Amarant, Associate degrees Academie, Bouwmensen, DON Bureau, EBC Taleninstituut, IW Brabant-Zeeland, Pion Horeca en Promotie, Ricoh en DHL, S&L Zorg, Saver, Stichting Klaver 4 Zorg en Welzijn, Stichting VIV, tanteLouise, Van Terheijden Rioleringsbeheer en Versteden B.V. mee aan deze april-editie. Ook buiten ons netwerk meldden bedrijven en organisaties zich aan.

Positief imago

Bij Torio (Technisch Opleidingscentrum Rioleringsbeheer), een nieuwe en unieke praktijkopleiding van Van Terheijden Rioleringsbeheer, kwam zelfs de pers nog even kijken. Kornee van Terheijden: “Ons vakgebied staat in een kwade reuk. Het imago is: het stinkt en het is vies! Het valt daarom niet mee om aan voldoende uitvoerend personeel te komen.” Hij was daarom erg blij met het bezoek van een aantal leerlingen.

Van light naar vol

Wij zijn trots dat we over deze ‘light’-variant van Kijk Binnen Bij Bedrijven zulke mooie berichten kunnen delen. De volgende KBBB vindt plaats van 18 tot en met 23 oktober. Wij streven ernaar om van deze najaarseditie weer een ouderwetse ‘volle’-versie te maken: online én outdoor campagne, huis-aan-huisbezorgde flyers, promotievideo’s, etc. Wij hebben er nu al zin in!