Klavertje vier brengt geluk op de dag van de verpleging

12 mei 2020

Match

12 mei is wereldwijd de dag van de verpleging. In Coronatijd heeft deze dag een extra lading. Het liefst geven we oneindig veel aandacht aan het zorgpersoneel, zetten we ze allemaal in het zonnetje en willen we duizenden harten onder de riem steken. Dat was ook de gedachte van Cargill B.V. in Bergen op Zoom. Madelon Schenk, management assistente, benaderde Samen in de Regio. “Is er een plek in jullie netwerk waar we met een kleine attentie een bijzonder tintje kunnen geven aan deze dag?”

Binnen Samen in de Regio proberen we alle extraatjes die partners aanbieden om iets te betekenen voor anderen zo goed mogelijk te verdelen onder de partners die dat steuntje in de rug kunnen gebruiken. Aan Madelon stelden we voor, om de medewerkers van GGZWNB te verrassen.

Florensis B.V. uit Dinteloord, het familiebedrijf in de internationale sierteelt, is pas sinds januari partner van ons netwerk. We vertelden over het voorstel van Cargill en het was hen meteen duidelijk. “Een hartstikke leuk idee. Dan hebben we een match. Dat is onze eerste en een hele mooie!”, zegt Monique van Loock enthousiast. De keuze valt op het Klavertje vier, de geluksbrenger! Cargill stelt een passend bedrag beschikbaar.

 

Monique heeft haar collega Regina ingeschakeld. Die ging op zoek naar een mooi aanbod. Bij Florensis zijn de plantjes namelijk nog piepklein. ’Geen eindproduct’ zoals ze dat in vaktermen zeggen. Zij vond een kweker in hun netwerk, Roel Beijer van Bejafleur in Huissen. Die nam het transport voor zijn rekening van 1500 plantjes en legde zelf nog een bedragje bij naast het bedrag van Cargill.

Reinout van Zevenbergen van Cargill was er om de plantjes van geluk te overhandigen aan GGZ. Het zijn er genoeg om alle medewerkers te verrassen. Een plantje blijft en daarmee het geluk, dat wensen wij de medewerkers van GGZWNB natuurlijk van harte toe.