Klaar voor een lekkere start

5 april 2022

Match

Een tuinkas op het schoolplein. Niet alleen leerkrachten met groene vingers worden daar enthousiast van, ook de leerlingen. Want hoe leuk is het om over zaaien en kweken te leren terwijl je met je handen in de aarde woelt.

De tuinkassen op basisscholen van stichting ABBO en op twee VMBO scholen, ’t Ravelijn en ZuidWestHoek College, kwamen er dankzij Cargill en Kiwanis. Daarover kun je meer lezen in een eerder matchverslag. Dat verhaal krijgt een vervolg omdat het ook andere partners inspireerde.

Groene vingers én bewustwording

Een tuinkas is er namelijk niet alleen om groene vingers te ‘oogsten’. Ook kinderen met minder groene vingers leren wat de aarde ons geeft, hoe waardevol dat is en hoe we daar goed voor kunnen zorgen. ABN AMRO en Florensis dragen graag een steentje bij.

Inspirerend

ABN AMRO maakt scholen blij met een cheque, ter waarde van € 125,00 om de eerste duurzame materialen te kunnen aanschaffen voor een succesvolle oogst.
Ingrid van der Meeren kwam de cheques met veel plezier overhandigen en vertelt: “Onze purpose is: banking for better, for generations to come. We willen bijdragen aan een toekomst voor de volgende generaties. Geweldig om te zien hoeveel positieve impact dit project heeft.” Zes scholen ontvangen deze cheque.

Lekker variëren

Bij Florensis kweken ze met name planten die de tuin opsieren. “Maar om een bijdrage te leveren aan dit groene project werkten we samen met ‘collega’ kwekers en verzamelden een assortiment aan groenten- en kruidenplanten”, vertelt Regina Dinkla, manager Sustainability & Corporate Communication. De eerste plantjes stonden onverwacht niet in Dinteloord maar in Hendrik Ido Ambacht klaar.

Gelukkig was dat voor Anne van Loon, directeur van basisschool Nieuwe Veste geen reden om de levering aan hun neus voorbij te laten gaan. De kruidenplantjes kwamen wel uit Dinteloord, in de buurt. Bij het ophalen daarvan bij Florensis in Dinteloord kon ze rekenen op hulp van Jinthe en Sylvia, leerlingen van de school.

Nu kunnen de scholen lekker van start en kijken we uit naar een gezonde oogst!