Kijk Binnen Bij Bedrijven

22 november 2022

Evenementnieuws

Van 17 t/m 21 oktober was het weer Kijk Binnen Bij Bedrijven. Van bezoekers én van diverse bedrijven en organisaties ontvingen we positieve reacties. Er zijn veel nieuwe vrijwilligers en medewerkers aangenomen. Ook was er contact met scholen voor mogelijke opdrachten en stageplaatsen.

Wie en waarvandaan

Ruim 80 bedrijven en organisaties openden hun deuren voor bijna 400 bezoekers. Er waren veel technische bedrijven, maar ook een aantal zorginstellingen, winkels en culturele instellingen deden mee. Zowel de bedrijven als de bezoekers kwamen uit alle hoeken van de regio en zelfs daarbuiten. Van de gemeente Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht tot aan Amsterdam, Breda, Tilburg en Heinkenszand.

Enthousiaste reacties

Al op de eerste dag ontvingen we enthousiaste berichten: “We werden goed ontvangen en de rondleiding was super interessant!” Ook vanuit bedrijven kregen we veel positieve reacties: “Het was gewoon leuk om te doen en we houden er wellicht weer een vrijwilliger aan over.”

Goede indrukken

De reacties van bezoekers zijn vooral positief: “Zo’n bezoek geeft je wel een inkijk in een bedrijf zodat je de sfeer en werkzaamheden kunt bekijken.” En: “De rondleidingen waren goed verzorgd en informatief. Het contact was goed en er was mogelijkheid tot het stellen van vragen. Hoewel dit in mijn geval er geen baanmogelijkheid was, was dit wel een zinvolle ervaring.”

Enkele teleurstellingen

Helaas waren er bij sommige bedrijven geen of weinig aanmeldingen. Wat de redenen daarvoor ook zouden zijn, de meesten bleven positief: “Slechts een reactie gehad. Het was wel een leuk gesprek,” en “Als er meer deelnemers waren geweest, dan had ik een 10 gegeven!”

Successen tot nu toe

Tot nu toe hebben er 15 mensen een baan gevonden, hebben 6 jongeren een stageplek gevonden en hebben zich 28 vrijwilligers aangemeld. Er zijn nog diverse gesprekken gepland, dus wie weet hoeveel successen er nog aan deze aantallen kunnen worden toegevoegd.

Volgend jaar weer? 

Houd de website van Kijk Binnen Bij Bedrijven in de gaten om op de hoogte te blijven: www.kijkbinnenbijbedrijven.nl.