Kijk Binnen Bij Bedrijven succesvol voor breed publiek

20 oktober 2020

Evenementnieuws

Met virtuele rondleidingen en veel persoonlijke gesprekken

In de week van 12 tot en met 17 oktober vond Kijk Binnen Bij Bedrijven plaats bij 40 bedrijven en organisaties op de Brabantse Wal. Voor het ontvangen van de belangstellenden waren hier en daar aanpassingen nodig vanwege de actuele richtlijnen van het RIVM. Op de meeste plaatsen konden de ontmoetingen tussen werkgevers en de belangstellenden doorgaan. Het maakte deze editie ook meteen uniek met een virtuele rondleiding bij Florensis en meer één op één gesprekken. De positieve reacties waren er niet minder om. “Het is heel efficiënt om je organisatie in één week op bepaalde momenten in te richten voor het ontvangen van belangstellenden,” dat horen we vaak bij Samen in de Regio in de voorbereidingen van de week van Kijk Binnen Bij Bedrijven, de netwerkorganisatie voor maatschappelijk betrokken ondernemen, die Kijk Binnen Bij Bedrijven organiseert.

Heel nieuwsgierig
Marianne Rommens van Zorghoeve Kakelbont in Dinteloord laat weten, dat het heel waardevol is als nieuwsgierige mensen eens binnen komen kijken. “Ze stellen heel veel vragen. De één werkt al in de zorg en wil weten hoe het werkt op een zorgboerderij. Een ander heeft zelf plannen voor een zorgboerderij en komt ideeën opdoen. Volgend jaar doen we weer mee! Het geeft mij en de medewerkers veel energie.” Bij de Vliegbasis Woensdrecht worden de belangstellenden verrast. Helikopters en een F-16 bekijken! “Voor ons is Kijk Binnen Bij Bedrijven een kans om de bezoekers alles te vertellen over de unieke technische opleidingen bij de vliegbasis”, ook Alina Kuijpers, Hoofd Bureau Arbeidsbenadering van de vliegbasis, is enthousiast.

Werken is veel leuker dan naar school gaan
Leerlingen van de Internationale Schakel Klas (ISK) namen een kijkje bij Bouwmensen. In de hele grote werkplaats van dit opleidingsbedrijf mochten zij het zelf eens proberen. Metselen, stukadoren en een steiger bouwen. “Dit is veel leuker dan naar school gaan”, zeggen de leerlingen. Op deze manier levert Kijk Binnen Bij de Bedrijven een bijdrage voor jongeren om zich te oriënteren op hun toekomst. Bij Versteden Fiberglass Piping Systems zien ze de jongeren ook graag komen. “Het proces is heel specifiek, we leiden de mensen zelf op. Het is vooral belangrijk dat nieuwe medewerkers gemotiveerd zijn. Dat is de reden om mee te doen aan Kijk Binnen Bij Bedrijven. Wij leerden ook nu weer een potentiële kandidaat kennen en hij ons, dat is net zo belangrijk,” vertelt Ella van Es van Versteden.

Binnen kijken levert altijd wat op
De week van Kijk Binnen Bij Bedrijven was een week waar een breed publiek een kijkje kwam nemen. Alle gesprekken die het oplevert zijn telkens kansen. Soms voor een baan op korte termijn en anders voor de juiste studiekeuze op lange termijn. Wederom een succesvolle editie. Samen in de Regio streeft ernaar om in het voorjaar van 2021 Kijk Binnen Bij Bedrijven te organiseren op de Brabantse Wal.