Kijk Binnen Bij Bedrijven scoort stageplaatsen en vrijwilligers

19 november 2020

Evenementnieuws

In de week van 12 tot en met 17 oktober 2020 vond Kijk Binnen Bij Bedrijven plaats. Tien studenten van Associate Degrees Academie scoorden in die week een stageplaats met Kijk Binnen Bij Bedrijven. “Studenten ontdekken dat Kijk Binnen Bij Bedrijven hét moment is om in contact te komen met bedrijven. De lijst op de website geeft goed inzicht in het aanbod. De drempel om bedrijven te benaderen is een stuk lager. Het motiveert enorm”, vertelt Ayse Singin van Connect, het praktijkbureau van Associate Degree Academie (ADA).

Aanpak Associate Degrees Academie werkt

Die goede score komt er niet voor niets. De verkorte HBO opleidingen van het ADA hebben in twee jaar tijd twee belangrijke stagemomenten. Het eerste moment is de meewerk-stage. In het tweede jaar de eindstage. Aan het begin van het schooljaar is er een warm welkom aan de studenten. Op datzelfde moment is er ook de aandacht voor de stages én voor Kijk Binnen Bij Bedrijven als perfecte springplank om in contact te zijn met en een bezoek te brengen aan bedrijven. “We benutten al onze communicatietools om Kijk Binnen Bij Bedrijven onder de aandacht te brengen bij studenten en bij de docenten.”

Samenwerken met bedrijfsleven

De bedrijven krijgen bij ADA een plek aan tafel bij de zogenaamde werkveldbijeenkomsten, om mee te denken over de content van de opleidingen. Zo creëren zij een win-win situatie voor de bedrijven en de opleiding. “Door zo in contact te zijn, ontdekten we ook dat bedrijven het moeilijk vinden om een goede online-begeleiding te geven bij meewerk-stages en daarom geen plaatsen aanbieden. Voor de bedrijven hebben we nu tips en tools opgesteld hoe ze dat kunnen aanpakken.”

Vrijwilligers

Ook verenigingen en stichtingen profileren zich op het platform van Kijk Binnen Bij Bedrijven. ViV (Vrouwen Integratie Vandaag) laat weten: “Kijk Binnen Bij Bedrijven maakt ons bekend bij een andere groep mensen. Ook nu levert het weer een enthousiaste vrijwilliger op. Het zijn de blijvertjes!” Er is ook een sportief resultaat: bij voetbalclub M.O.C.’17 gaat een nieuwe vrijwilliger aan de slag.

Begeleiden naar werk

FourstaR, expert in re-integratie en loopbaanadvies, zette hun deelname aan Kijk Binnen Bij Bedrijven in het teken van gratis ontwikkeladvies. Zij bieden de regeling ‘NL leert door’ aan. “We kregen 15 reacties, vanaf 1 december gaan we met alle kandidaten loopbaangesprekken voeren. Binnen enkele weken moet dat resultaat geven voor elke kandidaat: werk of een duidelijke route naar werk. De kandidaten komen uit allerlei branches. Een teken dat we met KBBB een breed bereik hebben”, vertelt Dion Jonkers, directeur bij FourstaR.

En de score is…

Bijna dertig bedrijven en organisaties ontvingen belangstellenden. Een heel diverse opbrengst: 10 stageplaatsen, 5 vacatures ingevuld, 3 vrijwilligers en 15 kandidaten die een loopbaanadvies krijgen. Als je het aan de deelnemende organisaties vraagt, laten zij zich graag weer zien met de volgende editie van Kijk Binnen Bij Bedrijven.