Jubileumfeest 10 jarig bestaan: een terugblik

15 juli 2021

Evenementnieuws

Wat was het fijn om weer te kunnen samenkomen tijdens ons jubileumfeest op 6 juli! Bijna zes maanden na onze tiende verjaardag was het eindelijk zover. Bijna 150 gasten waren aanwezig en vormden samen een heel divers gezelschap van mensen uit bedrijfsleven, maatschappelijk veld, onderwijs en medewerkers van de drie gemeentes van de Brabantse Wal. Wij hebben genoten van de enthousiaste gesprekken en zijn dankbaar voor de aanwezigheid van zovelen.

Uniek cadeau

Dankzij de ontwerpers, Joost Eykman en Pim Huijgens, konden wij een uniek cadeau geven aan de drie gemeenten. Iets dat symbool staat voor de betekenisvolle verbindingen die gemaakt worden. Samenwerken over de grenzen van de gemeenten heen, dat is waar Samen in de Regio veel waarde aan hecht. Om dat te onderstrepen lieten wij deze skyline van de Brabantse Wal ontwerpen. Die bestond nog niet!

Brabantse Wal in beeld

Wethouder Knop van de gemeente Steenbergen, wethouder van der Beek van de gemeente Woensdrecht en burgemeester Petter van de gemeente Bergen op Zoom kregen elk een uniek exemplaar van onze voorzitter Ed Vreman. Burgemeester Petter sprak lovende woorden: “Als mooi rond getal staat tien symbool voor een jubileum. Het cijfer tien zegt in een andere betekenis iets over waardering. Wat mij betreft verdient jullie netwerkorganisatie een 10 met een griffel!”

Wethouder Knop: “Ik ben erg blij dat Steenbergen deel uitmaakt van dit netwerk. De skyline krijgt een mooie plek in het Gemeentehuis.” En ook bij de gemeente Woensdrecht wordt het ‘kunstwerk’ gewaardeerd: “We geven deze skyline een mooie plek op het Gemeentehuis. Ook de organisaties uit Woensdrecht die zijn aangesloten benutten de kansen van dit netwerk.”

Nieuwe plannen en projecten

Tijdens de presentatie was er aandacht voor de koplopers – deze groep gaat zich zoveel mogelijk inzetten om nóg meer verbindingen te leggen en daarbij zoveel mogelijk partners te laten samenwerken. Ook hebben wij de Young Active Locals voorgesteld; deze groep lokale actieve jongeren gaat bijdragen waar zij kunnen en komen zelf ook met initiatieven. Verder hebben wij het kort gehad over het preventieakkoord, d.w.z. het plan om meer mensen mentaal en fysiek gezonder te laten leven, werken en wonen. Daarnaast hebben wij de resultaten gedeeld van Betekenisvol in beeld. Hiervoor kwamen Christel Bassing van Innergie en Tijl Valk van WSP Werkcentrum Brabantse Wal op het podium. Dit geweldige project konden we realiseren door een subsidiebijdrage uit het Coronafonds van de Provincie Noord Brabant, gecoördineerd door de Regio West Brabant en in opdracht van het Bestuur Regionaal Werkbedrijf West-Brabant. Tenslotte vertelden wij over Our Workflow, een nieuw project met Curio isk; een leerwerktraject op maat voor jongeren die geen startkwalificatie kunnen behalen.

Netwerken is leuk

Het werd een waardevolle avond, waar elkaar weer zien, netwerken en feestvieren bijna weer als vanzelf samenkwamen. “Bij Samen in de Regio is netwerken altijd leuk en na zo’n lange tijd weer eens andere en nieuwe mensen ontmoeten, dat geeft heel veel energie”, vertelt een van de gasten. En dat is nou precies waar we het voor doen!

Wij brengen mensen bij elkaar. In ons netwerk zitten zoveel kansen en inspiratie om samen te werken. Je leert elkaar kennen en creëert voor maatschappelijke thema’s samen nieuwe ideeën en oplossingen.

Nog meer cadeaus

Dankzij donaties van diverse partners hebben wij een mooie tas kunnen vullen. Deze purpose tas is gemaakt van oude werkkleding van Heineken door i-did, het bedrijf van Mireille Geijssen – een van de inspiratievolle sprekers tijdens onze Purpose Colleges. Ook Heilige Boontjes (een ander inspirerend bedrijf) zorgde voor een stevige mok. De labels werden gemaakt door Titurel, de tassen werden ingepakt door een groep leuke werkers van Linked by ME en vervoerd door ZEP XL.

Omdat wij vinden dat iedereen zo’n mooie skyline in zijn of haar kantoor of werkruimte zou moeten hebben, voegden we een papieren model toe aan de tas. Dit tafelmodel is gemaakt door FabLab BoZ. Een ander unieke toevoeging aan de purpose tas was ons jubileummagazine en bij de tas konden gasten ook een plantje van Florensis mee naar huis nemen.

Dankbaarheid

Wij zijn erg dankbaar voor de mogelijkheid dat we dit geweldige jubileumfeest konden vieren! Het was helaas voor sommigen niet mogelijk om erbij te zijn, maar wij weten dat jullie in gedachten hebben mee gefeest. Hopelijk na de zomer meer – wellicht kleinschaliger – evenementen. Tenslotte nog grote dank aan ons bestuur voor de steun en bijdrage aan de gesprekstafels, aan Marlies van Lier voor de energieke presentatie, aan Dick Vermaas voor zijn schitterende foto’s, aan de jongeren van YAL voor hun bijdrage en aan Akkermans Leisure voor de goede ontvangst op locatie.

Klik op de foto voor een overzicht van alle foto’s: