Jubilerende medewerker trakteert!

13 mei 2020

Match

Voordat we verder feesten, feliciteren we eerst de heer Frits Apperloo. Hij viert zijn 40-jarig jubileum als werknemer van Cargill B.V. “Van harte gefeliciteerd en nog vele jaren!” We weten wel, dat het niet veel jaren meer bij Cargill zullen zijn. Zijn pensioen is in zicht. Cargill zet de jubilaris zelf in het zonnetje en bovendien mag hij ook een geldbedrag schenken aan een goed doel.

Voor de kinderen op algemene School Oost en van Kip & Apie
Om iets te vinden wat aansluit bij de wensen van de jubilaris, belt Cargill naar Samen in de Regio. De vraag is te zoeken in Bergen op Zoom naar een bestemming waar kinderen bij betrokken zijn. Het oog valt op Stichting Kip & Apie Kinderfeestjes. Wij wisten dat Algemene School Oost dringend op zoek is naar twee tablets voor twee leerlingen die nog geen online lessen kunnen volgen. De heer Apperloo twijfelt geen tel. “Ook die past bij mijn wensen. Ik zou het bedrag heel graag zelf overhandigen. Kan dat?”, zo vroeg hij. Natuurlijk kan dat!

Even je zorgen vergeten
Stichting Kip & Apie vindt het onroerend dat  er uit zo’n onverwachte hoek aandacht is voor hun initiatief. “Kinderfeestjes vieren gaat nu even niet maar ons pannenkoekfeest-pakket voor thuis is een succes. Honderd gezinnen maakten er een klein feestje van. Als je geen budget hebt voor een extraatje, dan is zo’n feestje het moment waarop je je zorgen even vergeet. Goud waard! We zitten nog vol met ideeën-op-afstand. Deze gulle gave komt goed van pas!”

Meedoen met de klas
En school Oost is heel blij. Nu zijn echt álle kinderen online vanaf thuis. “Je kunt je niet voorstellen wat het betekent voor onze leerkrachten, als al hun leerlingen lekker mee kunnen doen. En dat telt natuurlijk ook voor de leerlingen zelf”, vertelt Saskia van Loon.