”Ja, je bent in beeld!”

15 juni 2020

Match

Een bezoekje, een blokje om en even bijkletsen. Gewoon zoals het uitkomt. De nieuwe werkelijkheid is anders in de verpleeghuizen en het wennen is niet eenvoudig. Wat gelukkig niet verandert is de onvoorwaardelijke aandacht van de medewerkers voor de ouderen. Ook bij tanteLouise hebben ze alles op alles gezet, om het beeldbellen via tablets mogelijk te maken. Niet eenvoudig, want het vraagt om een enorm schema met een plan voor de belafspraken, namen en nummers en beschikbaarheid van het personeel.

De korte lijntjes in ons netwerk. Partners die aandacht hebben voor elkaar en laten weten dat ze van betekenis willen zijn voor een ander. Zo werkt dat bij Samen in de Regio. Ook voor deze vraag van tanteLouise blijkt dit van onschatbare waarde te zijn. In korte tijd waren er via Cargill en de Rabobank, partners uit het netwerk van Samen in de Regio, extra tablets voor tanteLouise.

 

TanteLouise liet ons weten, dat het hen enorm zou helpen om enkele extra tablets te hebben. “Zo kunnen al onze bewoners wat vaker een gesprekje hebben met familie. Het zijn soms ontzettend emotionele momenten, maar er wordt ook veel gelachen. De oudjes zijn vooral verrast en ze genieten van zo’n moment”, vertelt Connie Zagers, coördinator vrijwilligerswerk bij tanteLouise.

 

Cargill en Rabobank lieten aan Samen in de Regio al laten weten dat zij niet alleen met helpende handjes een ondersteuning voor het netwerk wilden zijn. Ook waren er financiële mogelijkheden voor dringende hulpvragen. Deze twee partners maakten het mogelijk dat er voor locatie de Bosgaard en het Nieuwe ABG enkele extra tablets zijn gekomen.