ISK-leerlingen laten het niet in de soep lopen

19 november 2020

Match

Al enige tijd wordt er achter verschillende schermen druk gewerkt aan het opzetten van een gezamenlijk ‘soepproject’. Meerdere partners uit ons netwerk zijn druk doende en inmiddels wordt het steeds meer zichtbaar.

Stap 1

Onlangs is een aantal leerlingen van Curio isk begonnen aan stap 1 van dit project: een ruimte geschikt maken voor de opslag van de ingrediënten en voor koelcellen die nodig zijn voor het koelhouden van de versbereide soep.

Stroompje trekken

De hiervoor vrijgemaakte ‘blokhut’ diende voorheen als opslag van materiaal en moest worden voorzien van elektriciteit. Maar hoe? “Even een ‘stroompje trekken’ vanuit het hoofdgebouw!” Dat gingen de leerlingen natuurlijk niet zelf doen, daarvoor werd een professioneel bedrijf ingeschakeld.

Graven voor verlichting

Maar het voorwerk dat hiervoor nodig was konden zij wel doen. Een aantal leerlingen is toen flink aan de slag gegaan met het graven van een geul van het hoofdgebouw naar de blokhut. Zo kon de elektrische leiding worden aangelegd door UPTA Techniek. Naast stroomvoorziening voor de koelkasten, zorgen zij ook voor verlichting binnen en buiten de blokhut.

Kansen voor praktijkervaring

Het maken van soep biedt heel veel mogelijkheden en kansen voor het opdoen van praktijkervaring en het is een leuke manier om te leren: kweken en oogsten in de moestuin, koken, horecavoorziening voor het bedrijventerrein waar de school zich bevindt. Wij vinden dit een prachtig plan en een schitterend voorbeeld om van de school een praktijklocatie te maken.

Hoe nu verder? Daarover vertellen we in de komende maanden graag meer!