Inzet van Samen in de Regio beloond met Koninklijk bezoek in Bergen op Zoom

19 maart 2013

Match

Rond de 70 klussen werden vrijdag en zaterdag uitgevoerd in het kader van NL Doet in Bergen op Zoom en Steenbergen. Veel vrijwilligers hebben eraan meegewerkt. Dit grote aantal is ook het Oranje Fonds opgevallen. De inzet van zoveel organisaties en vrijwilligers werd grotendeels gerealiseerd door de inspanning van Samen in de Regio.

Het was al bekend dat de directeur, Ronald van der Giessen, van het Oranje Fonds naar Bergen op Zoom zou komen, een hele eer. Een extra grote verassing was het Koninklijk bezoek dat op het laatste moment werd aangekondigd. Prins Constantijn, Prinses Laurentien en hun kinderen kwamen meehelpen met het schoonmaken van de Gevangenpoort. Bij Samen in de Regio is men enorm trots op dit gebaar. Anita Karremans van Samen heeft met hen en negen andere enthousiaste vrijwilligers de handen flink uit de mouwen gestoken.

Dankzij een bliksemactie van Romano Groffen, die persoonlijk Bergse Bastaert kwam brengen, en het Zwijnshoofd, die kannen koffie beschikbaar stelde, kon eerst een kopje koffie met wat lekkers worden genuttigd. Na een stukje geschiedenis over de Gevangenpoort door Jan Hopstaken ging iedereen aan de slag. De prins begon met stofzuigen en de prinses ging met de kinderen aan de slag met het leeghalen van een console waar zand in zat. Zowel de prins als de prinses gaven aan dat zij blij waren met deze klus op een bijzondere locatie. Ook vonden zij het fijn dat hun kinderen mee konden doen. Er is hard gewerkt en de vrijwilligers van De Scherminckel waren ontzettend blij met het resultaat en de Koninklijke inzet.

Rond 12.15 waren alle klussen bij de Gevangenpoort geklaard en keerde het Koninklijk bezoek huiswaarts. De directeur van het Oranje Fonds had nog wel tijd voor een interview voor ZuidwestTV. Dit interview werd op 19 maart 2013 uitgezonden.