ICT- projectweek kan niet zonder FabLab

13 februari 2017

Match

De Steenspil leidt haar leerlingen toekomstbestendig op. ICT- vaardigheden kunnen daar natuurlijk niet bij ontbreken. Hiervoor werden de tweedejaars leerlingen van de VMBO-school in Halsteren verrast met de mogelijkheden die de ICT te bieden heeft.

De zogeheten ‘ICT-projectweek’ vond plaats van 25 tot en met 27 januari. Alle tweedeklassers konden gedurende deze dagen kennis maken met de vele aspecten die de ICT te bieden heeft. Of het nu ging om een zorgrobot, Virtual Reality of Geocrafts, de leerlingen hebben er allemaal van mogen proeven!

Uiteraard kon ICT partner, het FabLab hier niet bij ontbreken. Gewapend met drie 3D printers en twee 3D Doodles liet het FabLab maar liefst 120 leerlingen zien wat een 3D printer is en hoe deze werkt. Met vier vrijwilligers droegen zij haar steentje bij aan deze week, welke geheel in het teken stond van de ICT wereld.

“Wat ons erg opviel was het enthousiasme van het organiserende team, de belangstelling van alle anderen bij de Steenspil, de betrokkenheid van de docenten en leidinggevenden. Maar vooral de  bij positieve reacties van de leerlingen. VMBO scholen staan wel eens negatief in de belangstelling. Nou, daar was hier dus een enkele reden voor, integendeel ! Een prestatie waarvoor leerlingen, docenten en leiding respect verdienen. Mocht de school ons nog eens zoiets vragen dan staan we er voor klaar. Het was mooi om te doen!”, aldus Tom Zoutendijk namens het FabLab.

De leerlingen waren erg enthousiast over de ICT-week en mede dankzij de Steenspil en het FabLab gingen zij niet met lege handen naar huis. Zo had de school gezorgd voor 3D pennen, samen met het FabLab en de doodles printer konden zij een aandenken maken.