Hoe FRIS is jouw buurt?!

21 juni 2018

Match

Marlies van Lier van FRIS Presentaties vond dat er wat moest gebeuren in haar buurt vanwege het vele zwerfafval wat zij elke keer zag liggen. In samenwerking met de Bergse Rangers van het buurtpreventieteam Muziekbuurt sloeg zij de handen ineen voor een Hoe Fris is jouw buurt?! dag.

91 Kilo zwerfafval
Een dag bedoeld om bewustzijn te creëren voor het zwerfaval probleem wat niet alleen de Muziekbuurt treft. Met bijna veertig vrijwilligers gewapend met prikstokken, handschoenen en vuilniszakken werd er op woensdag 23 mei 91 kilo zwerfaval uit het openbaar groen en van de straat gehaald.

Een steentje bijdragen
Behalve de hulp van de vele vrijwilligers zoals de kinderen van de Montessorischool, waar haar eigen zoon op zit, droegen nog veel meer instanties hun steentje bij. Zo zorgde Saver voor een heuse achterlader waar de kinderen zelf hun opgehaalde afval in konden gooien. De Gemeente faciliteerde met prikstokken en handschoenen. Daarnaast kwam wethouder Patrick van der Velde ook nog even mee prikken. Stadlanderen WijZijn Traversegroep waren ook aanwezig om de handen uit de mouwen te steken. Daarnaast zorgde supermarkt MCD voor de nodige versnaperingen en werden boodschappen karretjes ingezet om het vuil makkelijk mee te nemen.

Samenwerking
Een prachtige samenwerking van diverse instanties om er een meer dan geslaagde dag van te maken en de buurt weer op te frissen. Van Lier hoop dat alle andere buurtpreventieteams ook de handen ineen zullen slaan om een Bergse Rangers groep te formeren zodat kinderen zien wat ze kunnen betekenen voor hun buurt. Niet alleen wordt een wijk zo schoner maar ook gezelliger en veiliger. Het is heel erg leuk om met z’n allen de buurt op te schonen. Goed voor de sociale verbinding onderling en er wordt meteen een duidelijk signaal afgegeven.

In de media verschenen diverse artikelen rondom dit project waarbij de meest gehoorde reactie was dat het toch niet nodig zou moeten zijn de troep van anderen te moeten opruimen. Daar is Van Lier het helemaal mee eens en wil daarom juist dat stukje bewustwording aanwakkeren zodat in de toekomst dit soort acties niet meer nodig zijn.

Zie ook: http://www.zuidwesttv.nl/news/4634/116/Muziekbuurt-in-Bergen-op-Zoom-weer-zwerfafvalvrij