Hieperde-piep-piep-piep kuikens geboren!

6 april 2020

Match

Het is lente. Wat een geluk. De natuur zorgt voor goed nieuws, ook binnen het netwerk. Van Titurel kregen we een telefoontje: “De kuikens zijn geboren! De match met ZEP XL is af!” De locatie van Stichting Titurel, waar langdurige zorg mogelijk is voor mensen met psychische problemen, ligt in een bosrijk gebied bij Putte. De mensen die bij hen wonen onderhouden het gebied, een mooie vijver, de moestuin én ze hebben dieren op hun eigen terrein.

Groot en vriendelijk
Na het telefoontje kwamen ook de foto’s van de kuikens. Verterend, zacht en klein. Vijf kuikentjes zijn opgehaald door de medewerkers van ZEP XL, een zorgorganisatie in Bergen op Zoom en ook partner uit ons netwerk. Daar zijn ze goed voorbereid met een riant kippenhok. Niet zozeer omdat ze veel kippen willen houden, maar omdat het om de Brahma kippen gaat.

Die schattige kleine kuikentjes worden majestueuze kippen. Ze heten niet voor niets de koning onder de kippen. Maar ze zijn ze heel vriendelijk en verdraagzaam. “Geen ruzie ‘in het kot’ dus en daarom mogen ze bij ons komen. Onze dagbesteding ‘houtbewerking’ maakte een groot hok voor onze nieuwe bewoners”, vertelt Fleur van Gorkum van Zep XL.

Wij hebben ze ingewijd als de eerste ‘Samen in de Regio-kuikens’. Zo zie je maar, je kunt het zo gek niet verzinnen, matchen lukt altijd bij Samen in de Regio.