Het netwerk van Samen in de Regio verbindt op een verrassende wijze tijdens de Meet4Match

15 oktober 2018

Evenementnieuws

Er was een warm welkom voor alle partners die aansloten bij de Meet4Match, donderdag 11 oktober. Warm, vanwege de zomerse temperaturen op deze oktober-avond. Warm, omdat er een heerlijk Marokaans hapjes-buffet klaar stond voor iedereen. En Lars van der Beek, wethouder van de gemeente Woensdrecht, had een warm welkom voorbereid. Hij complimenteerde alle aanwezigen met hun aandacht voor het maatschappelijk betrokken ondernemen. ”Dát werkt en elkaar leren kennen is de basis daarvan.”, zo benadrukte hij. Hij wist toen nog niet, dat hij later op de avond overgehaald zou worden, om zijn maatschappelijke betrokkenheid te onderstrepen met de toezegging aan een uiterst sportieve prestatie. Met het ‘WVS Mont Ventoux team 3.0’ reist hij in september 2019 af naar Frankrijk, de uitdaging laat zich raden!  Zijn collega’s Nadia Bleyenberg en Caroline de Bin waren zo sportief om óók de uitdaging aan te gaan.

Conny Helder, raad van bestuur van tanteLouise, verraste het publiek met haar boodschap over het internationale buffet van deze avond. Het is een traktatie van tanteLouise! De tweede donderdag van oktober is de dag van het Nationale Integratie Diner (NID). Integratie en diversiteit staat bij tanteLouise hoog op de agenda van personeelswerving. “We doen oprecht veel moeite, om mensen van verschillende nationaliteiten binnen te halen. Dat lukt ons en dat vieren we.”
De traktatie is direct een inspiratie en een aansporing, om in de organisaties en bedrijven binnen ons netwerk ook een  dergelijk diner te organiseren. TanteLouise is als ambassadeur van het NID, bekend met de ins and outs van de organisatie. En zij is zeker bereid anderen te helpen bij het opstarten en vinden van een invulling die past. Dus zet het op de agenda, maak een begin, je hebt nog bijna een jaar de tijd voordat het weer de tweede donderdag van oktober is!

De tweede donderdag van oktober was dit jaar bovendien op 11 oktober, Coming-Out Day. De dag waarop aandacht gevraagd wordt voor de acceptatie van diversiteit in geaardheid en seksuele voorkeur. Daarom zetten we onze nieuwe partner, het COC West-Brabant, ‘in the picture’. De zaal was aangekleed met regenboogvlaggen. En zij hadden voor alle aanwezigen een kleine attentie., een regenboog-polsbandje! Op 11 oktober 2019 zullen het COC West-Brabant en wethouder Lars van der Beek samen de regenboogvlag hijsen bij het gemeentehuis van Woensdrecht. Een mooie match om de avond mee te beginnen!

STUDIO.WHY, experts in Design Thinking, stimuleerde het publiek tot een andere aanpak bij matchen. Vragen stellen, veel vragen stellen is de kunst, empathie hebben voor je gesprekspartner. Dan leer je elkaar beter kennen en blijkt dat je veel meer voor elkaar kunt betekenen als die ene vraag of dat ene probleem waar je mee zat. Oefening baart kunst. Het lijkt er in ieder geval op, dat de aanwezige partners het al aardig onder de knie hebben …. 21 waardevolle matches in een uur tijd met een totale maatschappelijke waarde van ruim 60.000 euro! DLB Notaris was aanwezig om de matches te bevestigen.

En zoals we dat gewend zijn bij Samen in de Regio is van tevoren niet te voorspellen welke bijzondere verbindingen gemaakt gaan worden. Een paar voorbeelden.
Fysiotherapie praktijk Inspirante verbindt zich met MEE WB, om cliënten na de fsyio-behandeling een advies te kunnen geven over de volgende stap, het integreren naar werk.
De WVS en nieuwe partner Gemeente Woensdrecht leren elkaar kennen, plannen een rondleiding in en als tegenprestatie komen de medewerkers van gemeente Woensdrecht koken op 11 oktober.
De WVS maakte namelijk met tanteLouise de verbinding, om ook het Nationaal Integratie Diner te organiseren.
Voor leerlingen van ’t Rijks werden praktijkopdrachten binnen gehaald. Het maken van een website, ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal voor Stichting Alzheimer en een excursie naar Titurel om kennis te maken met de bijzondere zorgverlening daar.
STUDIO.WHY, een nieuwe partner, gaat met ’t Rijks verbindingen aan als het gaat om vernieuwing van het onderwijs.
Rabobank Zuid-West Brabant besluit tijdens hun teambuildingsdag met haar medewerkers aan de slag te gaan bij tanteLouise!

Chris van Klinken Fotografie was erbij, mooi om ook in beeld verslag te kunnen doen.