Het Kellebeek College DOET!

23 mei 2017

Match

Op woensdag 17 mei (de warmste dag van dit jaar) hebben vier leerlingen van de entreeklas van het Kellebeek college in Bergen op Zoom zich in het zweet gewerkt voor Roeivereniging Aquarius.

Plafondsystemen en stopcontacten zijn gedemonteerd en er is gegraven, maar het leukste vonden ze het slopen van de muren die in de nieuwe opbouw niet meer nodig zijn. Zowel Dennis Bogaard en Wil van Boven, de begeleiders (lees: meewerkende voormannen!), als Mireille Vrijenhoek, de voorzitter van de roeivereniging, zijn trots op de geheel belangeloze en serieuze inzet van deze leerlingen vandaag.

Al deze inspanning is ten behoeve van een nieuw clubhuis voor RV Aquarius. Zij gaat hiervoor een gebouw, bestaande uit 18 containerunits hergebruiken. Het gebouw moet echter nog wel verplaatst worden van de Pater Hermansstraat naar de noordzijde van de Binnenschelde. Gezien de beperkte financiële middelen van de roeivereniging zijn ze heel blij met de inzet van vrijwilligers en van bedrijven die in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen hierin meedenken.

Via Samen in de Regio zijn deze twee partijen met elkaar in contact gekomen. Voor het Kellebeek college is het een mooie gelegenheid om haar leerlingen zich op een positieve manier te laten inzetten voor de samenleving. Voor roeivereniging Aquarius is alle hulp voor dit omvangrijke verhuisproject van harte welkom. Als tegenprestatie zal RV Aquarius u leren roeien. Een van de leerlingen komt dat na de verhuizing in ieder geval proberen!