Het is heel fijn samenwerken binnen dit netwerk

4 maart 2021

In de spotlight

Als er een partner is die veel uit de samenwerking met Samen in de Regio haalt, dan is het Power to Get Up wel. De zorgboerderij in Wouwse Plantage probeert zoveel mogelijk contact te zoeken met ons netwerk: “Het is een hele fijne organisatie. Ze hebben mooie projecten, een groot netwerk en helemaal in tijden van corona merk je dat je zo’n soort netwerk heel hard nodig hebt”, vertelt Tamara Jansen-Langenberg, de drijvende kracht achter de zorgboerderij.

Het afgelopen jaar was bijzonder en vooral creatief, volgens Tamara. “We moesten roeien met de riemen die we hadden en denken in oplossingen. Er was geen tijd om bezig te zijn met ‘ja, maar dit of ja, maar dat’, we moesten gewoon gaan. We hebben al onze energie gestoken in het oplossen van dingen.” Dat heeft heel wat concrete contacten met samenwerkingspartners opgeleverd, vertelt ze.

Allemaal in dezelfde bubbel

“In het verleden had ik wel eens het idee dat iedereen allemaal in een eigen bubbeltje zat, maar door corona heb ik ontdekt dat iedereen in dezelfde bubbel zit. Contacten zijn daardoor enorm gegroeid.” Op het werk betekende het dat ze bij Power to Get Up veel meer inhoudelijk contact hadden (en hebben) met cliënten: “Normaal zit je in een groep, nu is dat vaak individueel”, legt Tamara uit. “Ook ben ik door corona wel tot de ontdekking wat de voordelen zijn van videobellen. We zijn ook veel meer gaan doen met sociale media. Daar blijven we mee doorgaan”, zegt ze enthousiast.

Een bijzonder project voor Power to Get Up was de al veel besproken maaltijdenservice in samenwerking met Samen in de Regio en andere partners: “We zijn toen naar cliënten gereden om de maaltijden af te geven en dat werd zo gewaardeerd. Je had een praatje met ze. Soms had ik het idee dat het praatje belangrijker was dan de maaltijd, gewoon het idee dat je aan elkaar denkt.” Volgens Tamara was het een van de mooiste dingen het afgelopen jaar.

De maatschappelijke waarde

Power to Get Up is alweer een aantal jaar lid van ons netwerk. Waarom ze met de zorgboerderij destijds enthousiast werden om hun steentje bij te dragen, was vanwege de maatschappelijke waarde die Samen in de Regio hoog in het vaandel heeft: “Daar wilden wij graag iets mee doen. Ik merk heel erg dat je dingen met elkaar en voor elkaar doet”, zegt Tamara.

In de afgelopen jaren heeft Tamara met haar zorgboerderij al veel samen gedaan in verschillende projecten van Samen in de Regio. Dat heeft ze als heel prettig ervaren: “Wij konden dan iets voor een partner doen en die partner weer voor ons. Op dat soort momenten werd ik heel blij.”