Het geheim zit achter de schermen – kijk(je) maar eens mee!

17 september 2018

Match

Samen in de Regio staat synoniem voor een krachtig netwerk van bedrijfspartners en maatschappelijke partners op de Brabantse Wal. En we vertellen niets nieuws, als we zeggen dat wij trots zijn op dat veelzijdige en uitgebreide netwerk. Maar daadwerkelijk trots zijn wij op de inzet die onze partners bereid zijn te doen op het moment, dat wij een beroep op hen doen. Een kijkje achter de schermen, omdat niet alles zo vanzelfsprekend is als het lijkt ….

In het weekend van Bergen op Zicht waren jongeren uitgenodigd, voor het spelen van de interactieve carrièregame Ready4Work. Daarom was de Spiegelzaal in Den Enghel omgetoverd tot een digitaal walhalla. Vijftien pc’s en beeldschermen, die geïnstalleerd zijn met specifieke programmatuur, een ruimte voorzien van een voldoende sterk netwerk. Dat heb je daar allemaal voor nodig en dat is er niet zomaar! Gelukkig lukt dat wel als je een beroep kunt doen op een fantastisch betrokken netwerk.

Voor de pc’s en de beeldschermen konden wij terecht bij scholengemeenschap ’t Rijks. Zij liet ons namelijk eerder al weten, dat zij computers beschikbaar had, die zij een tweede leven gunde. Wel hadden de computers dan een ander besturingssysteem nodig. De experts van Deltacom hebben dat in orde gemaakt. En dat was geen sinecure, want het ‘binnenste’ van een pc brengt vaak meer verrassingen en moeilijkheden met zich mee als wat je van tevoren bedenkt. En dat kost tijd, veel tijd, in de voorbereiding en óók nog op locatie bleek later. De doorzetters van Deltacom hadden het uiteindelijk voor elkaar, 15 pc’s konden live!

Voor alle logistiek deden we een beroep op Stichting Samenwerken. Zij reden heen en weer en nog eens heen en nog eens weer met de pc’s en de beeldschermen met als eindbestemming Den Enghel.

Als Chris van Klinken van Klink Fotografie en ZuidWest TV op de dag van de workshop dan klaar staan, om alles op beeld vast te leggen, ben je blij met zo’n heel betrouwbaar netwerk met partners die zich inzetten zonder daar zelf beter van te worden, alles met gesloten beurzen. Dank-jullie-wel!