Het draait niet om de omzet, maar om de mensen

27 oktober 2020

In de spotlight

Wat is waardevoller: zo snel mogelijk zoveel mogelijk klanten binnenhalen of elkaar op een betekenisvolle manier helpen? Bij Van Doorn Dakspecialist is het eerste van ondergeschikt belang. Daarom gaat het bedrijf uit Rilland bij een hulpvraag altijd eerst op zoek naar de juiste connecties binnen Samen in de Regio. “Het netwerk spreekt ons zo aan, omdat je er niet voor hoeft te scoren,” vertelt accountmanager Esther Alberti.

Wij letten op wat we gebruiken
“Wij zijn dé specialist in platte daken. We richten ons op renovatie, verzorging, onderhoud, valbeveiliging en duurzaamheid.” Met name dat laatste is een belangrijke pijler voor het bedrijf. “We vervangen niet alleen een bitumen dak, maar zijn tegelijk bezig met de gevolgen voor het milieu. We zijn steeds beter gaan letten op de materialen die we gebruiken”, vertelt Esther. Van Doorn werkt daarvoor in onze regio bijvoorbeeld veel samen met Stadlander. “Bij onze projecten in samenwerking met de woningcorporatie zorgen we onder andere voor daken van gerecyclede bitumen.”

Iets extra’s betekenen
Dat ze bij Van Doorn alles voor een goed (en liefst groen) dak kunnen verzorgen, is voor Esther belangrijk, maar wat ze als bedrijf nog waardevoller vinden is iets kunnen bijdragen aan de samenleving: “Mochten mensen ooit eens een nieuw dak willen, dan is het mooi als ze aan ons denken, maar we zijn lid van Samen in de Regio geworden om iets extra’s te kunnen betekenen. Bij veel netwerkbijeenkomsten draait het om elkaar aan omzet helpen, maar bij Samen in de Regio helpen we elkaar het liefst met gesloten portemonnee.”

Kijk eerst binnen het netwerk
“Zodra wij iets nodig hebben of ergens naar op zoek zijn, kijken we eerst bij de partners van Samen in de Regio of die voor ons van waarde kunnen zijn. We vinden het bij ons bedrijf heel erg belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Enkele jaren geleden hebben we een vrouw aangenomen met een dergelijk arbeidsverleden, die nu een vast contract heeft”, vertelt Esther. Het is tegelijk ook een tip aan andere partners uit het netwerk: “Kijk altijd eerst binnen het netwerk van Samen in de Regio. Het is een actief web waarin mensen elkaar snel helpen, wat je vraag ook is.”

Waardevol partnerschap
Een van de meeste recente voorbeelden van waardevol partnerschap gaat over de samenwerking van Van Doorn met SDW in Halsteren. “Wij hebben bij hun op de werkplaats vogelhuisjes laten maken. Die hebben wij vervolgens cadeau gedaan aan onze klanten. Wij waren geholpen, omdat we iets leuks konden weggeven en SDW kon zijn mensen inzetten en heeft reclame kunnen maken voor wat ze allemaal doen. Dat vind ik wel een heel mooi voorbeeld van wat partners voor elkaar kunnen betekenen”, aldus Esther.