Heel de regio doet!

10 maart 2017

Evenementnieuws

Het Oranje Fonds organiseerde op 10 en 11 maart 2017, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet plaatst vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. De afgelopen 10 jaar zijn er maar liefst 40.000 klussen geklaard en hebben 1,5 miljoen mensen deelgenomen. Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Net als voorgaande jaren speelde Samen in de Regio een rol in het enthousiasmeren van haar partners om zich in te zetten tijdens de grootschalige vrijwilligersactie

Dolle boel
Ieder jaar is er weer onderhoud aan de schooltuin, zo ook bij Algemene School Oost. De basisschool staat niet stil en ontwikkeld ieder jaar iets nieuws in de tuin. Dit jaar hebben zij samen met de leerlingen en een afdeling van de PVDA een potloodhek gemaakt, de vijvers opgeschoond, snoeiwerk verricht en de aanplanting vervangen.

De afdeling van de PVDA heeft de NLdoet klus aangepakt als tegenprestatie. Soms maken zij namelijk gebruik van de vergaderruimte op school. Iets terugdoen voor de school vonden zij niet meer dan logisch.

Net als voorgaande jaren droeg Bakker Groffen de vrijwillige inzet ook een warm hart toe. De klussers werden namelijk tussen het harde werken door getrakteerd op een traktatie van de Bergse Bakker!

Stoere klussen
Jaarlijks is Cargill actief tijdens NLdoet. Met een team gingen zij op vrijdag flink aan de slag voor zorgboerderij praktijk intzadel. Samen met de deelnemers van de dagbesteding hebben zij een boomhut gerealiseerd, waarin de deelnemers zich kunnen terug trekken, een spel kunnen spelen, van het uitzicht kunnen genieten en gewoon gezellig kunnen samenzijn.

Vele handen maken licht werk
Ook de gemeente Steenbergen deed net als vorig jaar, mee aan de grootste vrijwilligersactie. Bij basisschool De Nieuwe Veste, Zorghoeve Kakelbont en bij het Thomashuis Steenbergen werden de wel bekende NLdoet shirts aangetrokken.Het Thomashuis is door de inzet van de medewerkers klaar gestoomd voor het nieuwe seizoen, zo is siertuin is omgedoopt tot een leef- en pluktuin. Na afloop stond er een lekkere kom zelfgemaakte erwtensoep klaar voor de klussers.

Ook het kleuterbos op het schoolplein van de Nieuwe Veste is gerestyled. Gezamenlijk werd een start gemaakt met dit project. Zo kreeg de omgeving een natuurlijke look en is er nu meer uitdaging voor de kinderen. Daar zullen zij vast blij mee zijn! Daarnaast trok de gemeente ook naar Zorghoeve Kakelbont, waar zij aan de slag gingen met de beleef- en speeltuin. Dankzij de inzet van de medewerkers is ook Zorghoeve Kakelbont tip top in orde voor de start van het nieuwe seizoen!

Aftrap De Kok Bouwgroep
De Kok Bouwgroep gaf vrijdag 10 maart het juiste voorbeeld voor vele werkgevers. Op 10 maart hebben de medewerkers uit Bergen op Zoom zich in totaal 80 uur ingezet voor vier maatschappelijke organisaties in de regio.  Op diverse locaties in Bergen op Zoom staken de medewerkers de handen uit de mouwen in de regio. Lees hun specifieke matchverslag hier.

Samen in de Regio doet ook aan vrijwilligerswerk
Niet alleen staat NLdoet in het teken van de mouwen opstropen en hard werken. Het gaat er ook om, om anderen in het daglicht te zetten en een fijne dag te bezorgen. Zo trokken de medewerkers en bestuursleden van Samen in de Regio dit jaar naar TanteLouise. Vrijdag 10 maart hebben zij voor de bewoners onder het genot van een kopje koffie en een heerlijke zelfgemaakte wafell een spelletjesochtend georganiseerd. Na deze vrolijke ochtend werden de ouderen begeleid naar hun lunch, waar de dag met het team ook afgesloten werd.