Groot bereik door krachten te bundelen

29 april 2022

Match

Het is hartverwarmend te zien hoeveel er voor vluchtelingen wordt gedaan. En hoeveel mensen zich hiervoor inzetten. Particulieren, organisaties en bedrijven. Wij zijn dankbaar en trots dat we door krachten te bundelen zoveel kunnen bereiken.

Halen en brengen

Zo hebben we al diverse keren dankbaar gebruik gemaakt van de inzet van Mepavex Logistics. Eerder reden ze met matrassen en vele andere gedoneerde spullen. En onlangs haalden zij een flinke voorraad tweedehandsfietsen op bij fietsenwinkels in Zevenbergen en Steenbergen en brachten die naar Curio isk.

Gevoel van vrijheid teruggeven

Dankzij de inzet en het netwerk van Petra Wevers van Krachtig Buiten en Fietsen voor m’n eten, werden deze fietsen gedoneerd. Petra: “Vanuit mijn achtergrond als jeugdhulpverlener wil ik de kinderen uit Oekraïne door te fietsen gezond krijgen en hen het gevoel van vrijheid teruggeven.”

Bijzonder fietsenplan

De fietsen worden gecontroleerd en gerepareerd door Mulu en Duncan*, beiden aan de slag bij Our Workflow. Van de rijwielen die niet meer kunnen worden opgeknapt, worden onderdelen afgehaald en hergebruikt. De gerepareerde fietsen worden gebruikt voor fietslessen op Curio isk en verdeeld onder vluchtelingen op de diverse locaties in de regio. Dát is nog eens een bijzonder fietsenplan!

* lees meer over het fietsenproject

Stapels dekbedovertrekken

Ook andere donaties betekenen veel voor de vluchtelingenopvang. Zo ontvingen wij een gift van €100,00 waarmee dekbedovertrekken zijn gekocht, die werden gedoneerd aan de opvanglocatie in de gemeente Steenbergen. Daarbij deed Atelier Texcellence een donatie dekbedovertrekken en kussenslopen, die werden verdeeld onder de opvanglocaties in de gemeente Bergen op Zoom en Roosendaal.

Bedrijfsleven geeft gul

Bijzonder zijn ook de inzamelingsacties die bedrijven onder hun personeel organiseren. Een aantal internationale bedrijven zorgde voor een flink aantal bruikbare spullen, zoals magnetrons, kleding, boeken en speelgoed. Daarbij kregen wij de toezegging van een geweldig geldbedrag. Hiermee kan een hoop goeds worden gedaan! Zo konden er gelijk al vijf dames- en vijf kinderfietsen worden aangeschaft voor de vluchtelingen in De Brink in Roosendaal. Binnenkort volgt een wasmachine.

Dankbaar voor giften

Natuurlijk zijn we ook heel dankbaar voor alle individuele giften. Zoals de kinderfietsen en stepjes die we mochten ophalen bij de Zuid-Oost in Bergen op Zoom. Half maart brachten inwoners van de gemeente hier zoveel spullen, dat het over de gehele regio kan worden herverdeeld. Ook uit het netwerk komen donaties. De opvanglocatie in Steenbergen haalde bij Wouter Goudswaard van Studio Goudbaard een tweepersoonsbed op en kersverse partner WOD4LIF(V)E bracht stapels tassen vol kleding naar ons kantoor. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de donatie van de vele laptops…