Groen geluk voor leerlingen

28 april 2022

Match

“En actie!” Bij Our Workflow hadden ze onlangs een bijzondere dag: hier zijn de opnames voor het RTL4-programma Lodewijks Groene Geluk begonnen. Lodewijk Hoekstra en Helga van Leur gaan bij Curio isk aan de slag met het ontwikkelen van een groen schoolplein. “Super leuk om mee te maken!”, reageert een van de leerlingen enthousiast.

Gezonde moestuin

Een team van ABN AMRO zette zich eind 2021 al in om een groot stuk grond naast de school geschikt te maken. Hier komt de moestuin waarop de isk-leerlingen straks hun groenten en fruit kunnen verbouwen. De jongeren die met Our Workflow meedoen aan een soepproject zullen hiervan gebruik kunnen maken, zodra de gewassen zijn volgroeid.

Leuk leren

Ook Van Bergse Bodem is betrokken bij het programma en het moestuinproject. Zij hebben veel kennis over het opzetten van een gezonde tuin. “Leuk om de jongeren te leren over het zaaien, verbouwen en telen van gewassen. Iets waar wij met Van Bergse Bodem vrijwel dagelijks mee bezig zijn,” vertelt Maarten Rutten.

Groen rondom

Jacky Masseurs, praktijkcoördinator bij Curio isk en Our Workflow, is tevens als chef-kok en coördinator Gezonde School erg betrokken bij het project. “Naast een prachtige moestuin, gaan ze ook een chill-tuin en een groenschoolplein aanleggen. Het moet natuurlijk ook wel gezellig blijven.”

Binnenkort meer nieuws over het programma Lodewijks Groene Geluk en over het (nieuwe) soepproject.