Gezond Zittend Werken wil mensen bewegen

20 juli 2021

In de spotlight

Samen in de Regio is volgens Helmy Bruning van Gezond Zittend Werken de plek waar tal van partijen met uiteenlopende expertise elkaar ontmoeten. “Het is een netwerk waar je veel aan hebt. Het bijzondere is dat het om geven en nemen draait. Bij Samen in de Regio zoek je de maatschappelijke verbinding. Dat vind ik het mooie aan dit netwerk.”

Volgens Helmy draait het niet primair om business draaien: “Je ontmoet mensen en organisaties op een andere manier. Het is een bijzondere manier van kennis uitwisselen en dat levert veel op.” Helmy vindt het jammer dat door corona de fysieke ontmoetingen nauwelijks doorgaan: “Wanneer je mensen in het echt ziet, kom je tot veel leukere en betere matches. Helaas is er van een mooie match die ik een tijd geleden heb gemaakt, door het coronavirus nog weinig terechtgekomen, maar dat komt nog.”

De verbinding brengt mooie partijen samen

Waar Samen in de Regio goed in is, is verbinden, vertelt Helmy. “Zo heb ik een keer een presentatieklus gedaan tijdens een spinning marathon van Heroes for Heroes. Dat was heel erg mooi om te doen en fijn om iets te kunnen doen waarvoor je niet direct iets terugkrijgt. Dat soort mooie evenementen mis ik nu wel.”

Intussen heeft Helmy met haar eigen bedrijf Gezond Zittend Werken genoeg te doen, helemaal nu heel veel mensen door de coronacrisis thuis werken. Terwijl ze vertelt over de missie van haar bedrijf laat Helmy met haar lichaam heel duidelijk zien waar het vaak misgaat bij mensen: typende vingers met opgetrokken schouders met alle pijnlijke gevolgen van dien. “Een gezonde werkplek is veel meer dan een stoel en een bureau. Het heeft ook te maken met de juiste akoestiek en de luchtbevochtiging. Als die niet goed is en je bent de hele dag aan het videobellen, kan dat gevolgen hebben voor je stem.” Ook daar kan Helmy je bij helpen met 25 jaar ervaring in de logopedie.

In beweging blijven

De missie van Gezond Zittend Werken is om in beweging te blijven. “Als je een videocall hebt kun je beter op een krukje zitten waarop je continu in beweging bent, dan op een stoel waarop je steeds meer inzakt.” Het is volgens Helmy een uitdaging om haar boodschap over te brengen bij werkgevers. Vaak loopt het mis op geld: “Dan zeggen ze: dat kost weer zoveel. Terwijl het mij alleen maar te doen is om preventie, want het kost meer als je straks met een zieke medewerker zit.”

Het is volgens Helmy een long way to go. “Ik wil mijn boodschap overdragen zonder belerend over te komen. Ik maak mij er hard voor om mensen een gezonde werkplek te kunnen geven. Dat hoeft zeker niet altijd voor de hoofdprijs te zijn. Daar ga ik graag over in gesprek met partners van Samen in de Regio.”