Gezond bezig!

7 juni 2018

Match

In april is Eten Voor geluk op bezoek geweest bij groep 6 van Basisschool de Aanloop. De kinderen hebben tijdens een gastles op een ludieke manier kennis gemaakt met het belang van gezond en gevarieerd eten.

Een goede voorbereiding is het halve werk 
De kinderen hadden vooraf al nagedacht over voeding en op een flipover vragen geschreven met als centrale vraag: Wat doet voeding met je lichaam? Die vraag konden de dames van Eten voor geluk aan de hand van voorbeelden uitleggen.

Gastles
Tijdens de gastles is begonnen met een quiz over het spijsverteringsstelsel. Het begin van het spijsverteringsstelsel was wel bekend bij de kinderen, maar na de maag werd het toch wel heel lastig.

De dames hebben het ook gehad over voeding en energie. Van een appel krijg je energie maar van een zak chips niet. Daarom kan het zijn dat je toch moe blijft, na het eten van een zak chips. Wanneer je energie nodig hebt, kun je beter een bruine boterham eten of een stuk fruit.

Verder hebben ze het gehad over hoeveel suikerklontjes er in bepaalde dranken zitten. Zo zit er stiekem toch veel suiker in een pakje vruchtensap. Het einde van het spijsverteringskanaal zorgde voor hilariteit. Praten over ontlasting vonden de kinderen toch wel heel grappig.

Interactie
Er was veel interactie met de kinderen. Zij kwamen zelf ook met vragen, opmerkingen en reacties. Super om te zien dat de kinderen van groep 6 al veel van voeding af wisten. Op naar een gezond schooljaar! De reacties waren geweldig.