Gezocht voor de vloer – gevonden voor op het plafond

1 februari 2021

Match

Af en toe ontvangen wij van onze partners een vraag of verzoek om spullen, die wij dan voorleggen aan onze partner Stadlander. Carolien Nuijten, coördinator facilitaire dienstverlening, had zo’n vraag onthouden: “Jullie waren toch voor een school op zoek naar een stuk tapijt?”, vraagt ze aan de telefoon. “Wij hebben een net stukje van ca. 70m2, vermoed ik. Maar het is niet appeltjesgroen.”

Het gebouw wordt gesloopt

Carolien vertelt ook dat er in het pand waarin ze bezig zijn nog stoelen, ladekastjes en enkele gekleurde lampen over zijn. “Het zou zonde zijn, als we er niks mee kunnen.” Ze stuurt ons foto’s en we spreken af dat we contacthouden. Want aan het eind van de maand wordt het gebouw waarin de spullen staan, gesloopt. Dus een beetje haast is er wel geboden.

In een basisschool geen saaie kleuren

We hebben contact met Saskia van Loon, directeur van Algemene School Oost, en vertellen over het tapijt. Helaas blijkt het stuk vloerbedekking niet groot genoeg en daarbij is de kleur ook wel echt belangrijk. “In een basisschool hoort geen saaie kleur te liggen! Het moet wel gezellig blijven.” Dus wanneer daarna de lampen ter sprake komen, hebben we een match. “Die zijn leuk! Daar worden wij wel blij van!”

Een nieuwe bestemming

We spreken af dat de beide partijen gegevens van elkaar krijgen. Een paar dagen later ontvangen we een zonnige foto van de gekleurde lampen. Zo fijn als met een paar telefoontjes en wat e-mails over en weer er een nieuwe bestemming is gevonden. Zelfs al was het niet zo bedoeld! Algemene School Oost blijft nog op zoek naar een frisser tapijt. Dus mocht je nog wat extra’s hebben liggen of goede schoonmaaktips hebben…