Gezellige Koningsdag in Steenbergen met het Feestcomité

30 april 2020

Match

Op 27 april is de verjaardag van de Koning zeker niet aan de inwoners van Steenbergen voorbij gegaan.

Feestcomité Steenbergen heeft nadat alle maatregelen bekend werden, alle plannen voor Koningsdag moeten cancellen. Met nog 3 weken te gaan zijn de vrijwilligers in goed overleg gegaan met de gemeente Steenbergen en handhaving om toch iets feestelijks te organiseren.

Zo heeft het Feestcomité in het weekend vóór Koningsdag ruim 250 knutselpakketten uitgedeeld voor de knutselwedstrijd die zij organiseerden. Bij alle knutselaars kwam één van de drie mascottes aan de deur het pakketje afgeven. Dat was voor de meesten al een belevenis op zich. Tot 1 mei hebben de kinderen de tijd om een foto van hun ‘Koningshoedje’ in te sturen naar de Facebookpagina van het Feestcomité. Dan wordt de winnaar van de knutselwedstrijd bekend gemaakt.

Op Koningsdag zelf stond er een live familiequiz op het programma. Om 20.00 uur ’s avonds kon deze via Facebook gevolgd worden. Er speelden maar liefst 23 teams mee die de antwoorden doorstuurden. De 3 teams met de beste score hebben inmiddels een leuk prijzenpakket ontvangen. Ook het team dat de meest originele foto stuurde voor de foto-challenge heeft een leuke prijs thuisbezorgd gekregen.

De grootste verrassing was voor velen toch wel de mobiele ‘muziek-kar’ die ’s middags de straten in Steenbergen passeerde op weg naar de vele seniorenwoningen en woonlocaties voor verstandelijk beperkten. Met Esther de Ron en Flip de Nijs als muzikaal duo kan dat alleen maar goed uitpakken. Op de vele plekken die de kar passeerde werden ze met veel enthousiasme ontvangen. De enkele toeschouwers die er stonden, hielden zich netjes aan de maatregelen, waardoor de handhaving nergens aan te pas hoefde te komen. Het zangduo sloot elk optreden af met de woorden ‘’Hou vol, lieve mensen. Blijf binnen en blijf gezond!’’

‘’Na het bekend maken van de maatregelen waren we diep ontroerd. Door netwerkorganisatie Samen in de Regio, waar we partner bij zijn, zijn we op het idee gekomen om toch, waar mogelijk, aangepaste activiteiten te organiseren. Wij zijn blij dat we in deze tijd toch iets voor de inwoners kunnen betekenen, zelfs voor alle doelgroepen. In deze tijd is het voor sommigen ook een stukje kracht en motivatie die je hen geeft. Niemand staat er in deze tijd alleen voor. We doen het samen! En juist met die gedachte hebben we deze initiatieven bedacht’’, aldus Kim de Krijger, voorzitster van Feestcomité Steenbergen.