Geef een gezicht aan dementie

3 juni 2021

Partnernieuws

Op 21 september vindt de jaarlijkse Wereld Alzheimer Dag plaats. Elk jaar met een ander thema om aandacht te geven aan de ziekte dementie en de mensen en hun naasten die hiermee te maken hebben. Niet onbelangrijk als je weet dat deze ziekte onze samenleving raakt. Een op de 5 mensen krijgt dementie, een grotere groep om deze persoon heen krijgt te maken met de gevolgen ervan. De werkgroep Dementievriendelijk Bergen op Zoom vraagt aandacht voor meer bewustwording en kennis over deze “volksziekte” en hoe je ermee om zou kunnen gaan.

De vele gezichten van dementie

Het thema van Wereld Alzheimer Dag is dit jaar ‘De vele gezichten van dementie’. De ziekte kent zoveel verschillende vormen en gezichten waarvan Alzheimer de bekendste is. De werkgroep Dementievriendelijk Bergen op Zoom geeft in samenwerking met het Alzheimer Café Bergen op Zoom (Alzheimer Nederland afdeling West-Brabant) invulling aan deze dag. Uiteraard rekening houdend met dan geldende coronamaatregelen.

Doe je mee?

Iedereen die bij dit thema een gevoel heeft, kan dit op een bepaalde manier komen presenteren. Mensen die belast zijn met een vorm van dementie of mantelzorgers kunnen hun uiting laten zien of horen. Dat kan een herinnering zijn in de vorm van een mooi verhaal, een gedicht, een foto of schilderij, maar ook via muziek, zoals zang of dans. Alles is goed, als het maar een ‘positief’ beeld geeft bij het thema.

De organisatie wil voor 17 juli weten met wat voor creatieve uiting je meedoet, om hier dan op (en rond) 21 september een evenement (met tentoonstelling) van te maken. Opgeven kan via dementievriendelijkboz@gmail.com.