Het Halsterse bedrijf Eco-Point is al vanaf het allereerste begin betrokken bij Samen in de Regio. General manager Wim Serno draagt het netwerk een warm hart toe en hij noemt het partnerschap van Eco-Point waardevol. Zijn bedrijf richt zich op onderhouds- en reinigingsproducten gemaakt van natuurlijke grondstoffen uit reststoffen uit de levensmiddelenindustrie, waarmee je veilig kunt werken.
“Zal ik een voorbeeld geven van hoe wij werken?” Wim loopt enthousiast van tafel en haalt uit een mandje drie artikelen: een spuitflacon die je direct herkent als een glasreiniger, een jerrycannetje van Eco-Point met eenzelfde soort blauwe vloeistof en een geplastificeerde foto met hierop een voor consumenten bekende glasreiniger in een supermarkt schap. Wim: “Een reguliere glasreiniger bestaat voor een groot deel uit water.” Het jerrycannetje van Eco-Point blijkt vol te zitten met concentraat. Wie glasreiniger bestelt, ontvangt een concentraat, zodat het op locatie kan worden aangelengd met water. Dat is veel milieuvriendelijker. “We willen geen vrachtwagens volstoppen met water. Transport is duur, terwijl water bijna niks kost. En dat water heeft de klant zelf ook op zijn bedrijf.”
Milieubewuste keuze
Wim maakt het graag concreet dat Eco-Point milieubewuste keuzes maakt. Hij pakt de geplastificeerde foto erbij en besluit het voorbeeld met een rekensommetje. Doordat het concentraat verdunbaar met water is, krijgt de klant veel meer liters. Dus is men aan ‘zijn’ glasreiniger veel minder geld kwijt. Duurzamer en goedkoper dus. Dat maakt klanten blij.
Om een ander voorbeeld te noemen, vertelt Wim over hun samenwerking met het Rotterdamse vervoerbedrijf RET: “Op heel veel metro’s wordt graffiti gespoten. De vaak nog jonge daders worden door bureau Halt geregeld aan het werk gezet om hun eigen graffiti te verwijderen. Dat doen ze met onze gevaarsymboolvrije producten.” Want dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Zowel voor de mens als voor de materialen als het milieu.
Met gesloten beurzen
Het Halsterse bedrijf is een van de eerste partners van Samen in de Regio. “Vanaf het jaar min 1 zijn we erbij betrokken,” lacht Wim. “Het is een waardevol netwerk. Mijn doel is niet om er omzet uit te halen, maar vooral positieve naamsbekendheid. We organiseren ook vaak iets voor de maatschappij en doen dat met gesloten beurzen.”
Onlangs nog kon hij handig gebruik maken van het netwerk. Toen corona om zich heen greep ontwikkelde Eco-Point een eigen desinfecterende handgel, zonder ethanol. Wat volgde was een drukte die niet viel te bolwerken met het eigen personeel. Al snel kwam Wim het bericht ter ore dat het horecapersoneel van een andere partner, PION Horeca en Promotie, zonder werk was komen te zitten en zo maakten ze handig gebruik van elkaars diensten.
Tip van Wim: gebruik het netwerk!
De tip van Wim voor (potentiële) partners van Samen in de Regio: “Gebruik het netwerk. Het is laagdrempelig en zonder winstoogmerk”. Dat spreekt hem persoonlijk zo aan. Hij vindt de matches ook heel waardevol: “Wij hadden een keer 25 stoelen over die we mooi konden doorgeven aan een zorgboerderij. Dat is toch fantastisch. Dan belanden ze tenminste niet in de container.”