Gastlessen over vrijwilligerswerk op RSG ’t Rijks

17 mei 2018

Match

Vrijwilligerswerk is voor alle leeftijden, maar onder jongeren nog niet echt populair. Of het wordt niet gezien als vrijwilligerswerk! Daarom willen Gebouw-T, Vrijwilligersinformatiepunt en Samen in de Regio meer jongeren aansporen om vrijwilliger te worden. Dit gaan we doen door een super tof evenement te organiseren op vrijdag 14 september. Dan willen we samen met lokale jongeren gaan bedenken hoe we vrijwilligerswerk voor jongeren aantrekkelijk kunnen maken en op welke manier.

Social Hero’s
Om andere jongeren te bereiken gaat er een promoteam van jongeren aan de slag onder de naam Social Heroes. Zij gaan tijdens de zomervakantieperiode verschillende vrijwilligersactiviteiten doen en deze in beeld brengen via vlogs, instagram, facebook en een eigen website. De Social Heroes gaan ook tijdens de Krabbenfoor van zich laten horen.

Vanuit Samen in de regio zijn gesprekken gevoerd met andere partners en hieruit ontstaat een brede ondersteuning van dit initiatief. Op die manier zijn we ook in contact gekomen met Volkan Tasdan. Hij heeft zijn medewerking toegezegd aan het evenement en ondersteuning van de Social Heroes.

Gastlessen
Volkan is maatschappij leraar onze partner ’t Rijks en zo konden we snel schakelen om tijdens 4 lesuren voor HAVO/VWO-leerlingen een gastles te verzorgen. Tijdens de gastlessen kwamen verschillende onderwerpen aan de orde over soorten vrijwilligerswerk, het doel en wat het kan opleveren. We hebben tevens de mogelijkheid benut om meer Social Heroes te werven. En dat is gelukt. Er hebben 7 jongeren zich aangemeld voor dit bijzondere project.

Binnenkort gaan we hierover meer vertellen.