F!tfabriek vervult net als Samen in de Regio een maatschappelijke functie

28 juni 2021

In de spotlight

De Bergse F!tfabriek is al een tijd lid van ons netwerk. Samen in de Regio was bij de oprichting. Ook zijn wij samen gestart met een sportcafé en organiseerden met hen op 5 mei in 2014 een straatvoetbaltoernooi.

De eerste betrokkenheid bij Samen in de Regio gaat volgens Victor Besters terug naar de huttenbouwweek bij de Stayokay op de Brabantse Wal: “We organiseerden daar een evenement voor enkele tientallen kinderen die het wat minder hadden. Ze bleven een nachtje slapen en bouwden van alles van hout en spijkers. Samen met andere partners konden we die kinderen een mooie tijd geven.”

Fijn dat Samen in de Regio er is

Dat is volgens Victor ook gelijk de waarde van Samen in de Regio: “Je komt in aanraking met andere mensen en andere bedrijven. De lijntjes binnen het netwerk zijn kort.” Op die manier kun je volgens de coördinator van de F!tfabriek heel makkelijk iets groots opzetten en organiseren. “Het is heel fijn dat er in Bergen op Zoom een partij is die dat allemaal mogelijk maakt”, aldus Victor.

De waarde van Samen in de Regio zie je heel makkelijk terug in de matches en samenwerkingen die links en rechts ontstaan, vertelt Victor: “Als ik iets wil, dan willen ze bij dit netwerk moeite doen om je te helpen. Uit bijna elke vraag die je stelt, rolt wel iets. Dat hoeft niet groot te zijn, maar het is bijna altijd iets wat je verder helpt. Dat is de meerwaarde van Samen in de Regio.”

Maatschappelijke functie F!tfabriek

De F!tfabriek vervult in Bergen op Zoom natuurlijk een heel duidelijke maatschappelijke functie. Daarom past deze organisatie goed bij Samen in de Regio. “Wij richten ons heel erg op de leefstijl van kinderen op de basisschool. We bieden gymondersteuning of helpen door middel van voedingseducatie. We laten kinderen bijvoorbeeld eten proeven, variërend van een tomaat tot blauwe kaas. Op die manier willen we ze kennis bijbrengen over voeding, maar ze ook een houding en handvatten geven om gezonde keuzes te maken”, legt Victor uit.

Door het coronavirus zijn verschillende activiteiten op scholen stil komen te liggen, maar waar het kan probeert de F!tfabriek wat te doen: “Zo hebben we bijvoorbeeld wat gedaan met challenges via social media. Ook hebben we gekeken naar welke pleinactiviteiten op scholen wel mogelijk waren.”

Victor vertelt over een mooie samenwerking die via Samen in de Regio tot stand is gekomen: “Via een bijeenkomst van het netwerk raakte ik in gesprek met de directeur van Curio Steenspil in Halsteren. Ik heb hem weten te enthousiasmeren om een samenwerking met ons te starten. Die loopt inmiddels zo’n twee jaar. Het is heel tof dat zoiets door een toevalligheid is ontstaan. Dat is veel leuker en beter dan wanneer je formeel een afspraak maakt met iemand”, laat Victor enthousiast over dit succes weten.