Filmset op Lambertijnenhof

31 januari 2012

Match

Najaar 2011 is het idee ontstaan bij Thinner Productions om met een groep cliënten van Lambertijnenhof van S&L zorg een film te maken en deze op een echte première te presenteren. Dit idee sloot prima aan bij het thema film wat behandeld werd op één van de locaties van de dagbesteding.

Vervolgens is Samen in de Regio (waar beide partijen bij aangesloten zijn) bij het project aangesloten om het project te faciliteren via haar netwerk van partners.

Op 23 december was het zover en onder leiding van een regisseur, een cameraman en een fotograaf zijn er de gehele dag opnames gemaakt. Het was af en toe ‘hard’ werken, maar er is vooral veel gelachen en alle partijen hebben van de dag genoten.

Donderdag 29 december was de Première in het ontmoetingscentrum van Lambertijnenhof, waarbij de Filmsterren in feestkledij hun opkomst maakten over de rode loper met een fotomoment. Toen iedereen een plaatsje had gevonden werden de lichten gedoofd en de film gedraaid. Het was een groot succes en na afloop was er een borrel met een versnapering. Als herinnering kregen de acteurs een filmposter en een dvd van de film mee naar huis.

Deze filmpremière was niet mogelijk geweest zonder de enthousiaste hulp van Thinner Productions (film), Get in the Picture (fotoshoot), Bakkerij Groffen (versnapering), Monuta Terol (helpende handen), Kolder en Chapeau (feestkleding), Samen in de Regio en natuurlijk de medewerkers van Lambertijnenhof van S&L zorg!