Meet4Match

10 okt 2019

Het kan anders en het moet ook anders!

Tijdens de dag van de duurzaamheid 10 oktober organiseren we een speciale  Meet4Match-editie.
We ontvangen u om 18.00 uur met een heerlijk buffet op een schitterende locatie.

Met Jan Rotmans gaat het anders
Niemand minder dan Jan Rotmans, hoogleraar transitiekunde en duurzaamheid, neemt u vanaf 18.30 uur mee in de noodzaak van anders denken en doen.

Jan Rotmans is de ‘progressor’ maakt de vertaalslag van de theoretische transitiewetenschap naar concrete acties en adviezen. Niet alleen voor bedrijven, ook voor overheden en organisaties in binnen- en buitenland. En hij laat het niet bij woorden, was mede-oprichter van en nog altijd betrokken bij organisaties als UrgendaDRIFTNederland Kantelt en Zorgeloos. Stuk voor stuk vertalen zij de transitietheorie naar de praktijk.

Vraag en aanbod. Matchen!
Na de inspirerende woorden van en discussie met Jan Rotmans is het om 19.30 uur tijd voor actie. Dit doen we met een maatschappelijke beursvloer! Daar kunt u vraag en aanbod uitwisselen en als het klikt maakt u nadere afspraken. Wij noemen dit een ‘match’.

Bij vraag en aanbod kan het gaan om personele inzet, materialen, middelen of kennis en kunde. Alle afspraken worden gemaakt met gesloten beurzen. Wel vertegenwoordigen deze diensten uiteindelijk een flink bedrag. Een notaris legt die maatschappelijke waarde ter plekke vast. Bedrijven spreken dus niet hun financiële middelen aan, maar vinden hier andere mogelijkheden om iets voor de gemeenschap te betekenen. De ontvangende partij wordt gevraagd een tegenprestatie te leveren, eveneens in natura.

De uitvoering van de afspraken levert iedere keer opnieuw mooie samenwerkingen en veel voldoening op, voor de direct betrokken én voor de gemeenschap.
Het is een win-win-win-situatie.

We kijken uit naar uw komst!

Aanvang: 18.00 uur
Locatie: Volksabdij, O.L.V. ter Duinenlaan 199, Ossendrecht

Deze avond is gratis voor partners van Samen in de regio.

Indien u geen partner bent, kunt u tegen een vergoeding van € 25,00 excl. btw aanmelden voor deze bijzondere netwerkavond.