Social Summer

16 jun 2020

De betekenis-economie!

De Brabantse Wal na de coronacrisis!
De coronacrisis raakt ons in de kern. Sommige organisaties zijn hard geraakt en anderen zagen juist een stijging van de omzet. De kern is vooral hoe we met elkaar omgaan. Deze tijd brengt veel reflectie te weeg en men wil elkaar helpen, maar hoe houden we dit vast?
Dat is het thema van de Social Summer!

Tijdens deze bijeenkomst gaan wij graag met u in gesprek over onze aanpak hiervoor.

Als gastspreker hebben we Kees Klomp van Thrive Institute uitgenodigd om met ons te bespreken hoe we inhoud aan de nieuwe betekenis-economie kunnen geven.

In de Betekeniseconomie wordt betekenisvol ondernemerschap het nieuwe normaal. Ondernemers streven niet langer alleen financiële winstdoelstellingen na, maar tegelijkertijd en gebalanceerd ook maatschappelijke winstdoelstellingen. Hierdoor ontstaan een fundamenteel nieuw soort ondernemingen; ondernemingen waarin de maatschappelijke betrokkenheid een hoofdrol speelt. Betekenisvol is het nieuwe waardevol.

Achtergrond
De Betekeniseconomie zorgt voor allerlei nieuwe kansen en groeimogelijkheden voor bedrijven en de regio. En ook voor nieuwe baan-kansen voor scholieren. Vanuit Samen In De Regio willen we docenten, leerlingen (VO en VMBO), partners en andere belangstellenden een volledig beeld van de kans-kant van de Betekeniseconomie schetsen en de regio aanjagen.

Doel
Het doel is om de lokale samenwerking tussen overheid, onderwijs, maatschappelijk veld en bedrijfsleven te stimuleren en tot duurzame samenwerkingen te komen. Dit willen we doen door een serie van zes avondcolleges te verzorgen met als focus ‘Het Gat In De Maatschappij’. Nieuwe kansen, nieuwe markten en nieuwe kenmerken passeren hier de revue. Hierover deze avond meer!

Voorlopig programma:
17.30 uur inloop en ontvangst
18.00 uur Kees Klomp geeft uitleg over wat wij verstaan onder betekenis-economie en gaat graag met u in gesprek over kansen voor iedereen
18.30 uur Special Guest geeft zijn/haar visie op de betekenis-economie
18.45 uur start netwerkbarbecue met voldoende gelegenheid initiatieven met elkaar te delen en te komen tot nieuwe samenwerkingen

We zijn positief en hopen dat fysieke ontmoetingen weer mogelijk zijn en doen dat op gepaste wijze, geheel in het teken van de betekenis-economie.
Zoals u van ons gewend bent, wordt ook de inwendige mens niet vergeten. Laat u inspireren en verrassen.

We ontmoeten u graag 16 juni om 17.30 uur bij:

Akkermans Leisure
Heense Molenweg 23
4655 TB De Heen

Partners van Samen in de regio ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Kosten voor niet-partners bedragen € 50,00 p.p., uw interesse kunt u mailen naar info@sameninderegio.nl.