Purpose-avondcollege Februari

9 feb 2021

Opnieuw een spraakmakende spreker en vooral succesvolle ondernemer bij het Purpose-avondcollege van Samen in de Regio, de vijfde in een serie van zes.

Jaap Korteweg – Hoe besluit iemand die opgroeide tussen de koeien om Vegetarische Slager te worden

Jaap Korteweg is 9e generatie boer en founding father van De Vegetarische Slager. Hij is begonnen met dit concept toen hij zelf al een aantal jaren vegetariër en was op zoek naar een manier om het gemis van vlees in te vullen. Korteweg ontwikkelde in samenwerking met topkoks vleesvervangers met de beleving van echt vlees. Hiermee wil de Vegetarische Slager vleeseters laten ontdekken dat ze niets
hoeven te missen als ze stoppen met vlees eten. De ambitie is de grootste Slager ter wereld te worden, op korte termijn.

Samen in de regio wil van betekenis zijn
Samen in de Regio wil iedereen laten ervaren dat er een andere kijk op ondernemen is. Het is de betekeniseconomie. Daarin ontwikkelen de economie en welvaart zich niet langer ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn. In samenwerking met Thrive Institute organiseren we vanaf oktober elke maand een Purpose-avondcollege.

Tijdens een interactief college maak je kennis met de betekeniseconomie. Je leert van ondernemers die ervaring hebben en succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk ondernemen en gaat met hen in gesprek.

Samenwerken aan een idee of wens uit jouw organisatie
Bij elke college-avond werken we in kleine teams aan ideeën die leven bij de deelnemers. Thema’s als zorg, bouw, arbeidsparticipatie, horeca, agri en technologie. De diversiteit van de teams levert des te meer creatieve out-of-box oplossingen, maar leiden ook tot realiseerbare doelen.

Van scholieren en studenten tot ondernemers – iedereen schuift aan Met scholieren en studenten zorgen we ervoor dat ‘de toekomst’ aansluit in de gesprekken. Wij verbinden hen met de ondernemers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Zo stimuleren we de samenwerking op projecten die ertoe doen voor de regio.

Academische inleiding Kees Klomp, voorvechter van de betekeniseconomie en het Thrive-Institute zorgen elk college voor een laagdrempelige, academische inleiding over de betekeniseconomie: de basis en hoe kunnen we de thema’s plaatsen in de betekeniseconomie.

Programma avondcolleges
17.15 uur Ontvangst met broodjes
18.00 uur Academische inleiding door Kees Klomp en Thrive-Institute
18.25 uur Presentatie van inspirerende ondernemer
19.10 uur pauze
19.30 uur Discussie over de presentaties met de sprekers
20.00 uur Break-out Teams – in teams bepalen de deelnemers een aanpak voor hun ideeën
21.00 uur Plenaire afsluiting, om daarna geïnspireerd huiswaarts te gaan

Aanmelden
Het avondcollege is gratis voor partners van Samen in de Regio. Zij ontvangen een uitnodiging via e-mail. Niet-partners kunnen aanmelden in een e-mail bericht aan info@sameninderegio.nl. Zij betalen een bijdrage van € 50,00.