Purpose-avondcollege Januari

19 jan 2021

In het nieuwe jaar staan nog drie Purpose-avondcolleges gepland. In januari staat Mireille Geijsen van i-did op de agenda.

Mireille Geijsen van i-did – Mensen en grondstoffen krijgen een tweede kans bij i-did
Zij combineert ondernemerschap, visie op design en een sterk zakelijk netwerk met doorzettingsvermogen, idealisme en een rotsvaste overtuiging dat het anders kan en anders moet. Ruim 20 jaar werkt Mireille vanuit haar eigen bedrijf als grafisch ontwerper. In 2009 richt Geijsen I-did op vanuit het volle besef dat we goed voor de aarde moeten zorgen. Bij i-did worden mensen geactiveerd die langdurig
werkeloos zijn of zelfs nooit gewerkt hebben en maken met samen met hen producten die bijdragen aan een duurzame textielketen. “Met i-did wil ik een bijdrage leveren door producten te maken die bijdragen aan een sociale en circulaire samenleving.”

Samen in de regio wil van betekenis zijn
Samen in de Regio wil iedereen laten ervaren dat er een andere kijk op ondernemen is. Het is de betekeniseconomie. Daarin ontwikkelen de economie en welvaart zich niet langer ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn. In samenwerking met Thrive Institute organiseren we vanaf oktober elke maand een Purpose-avondcollege.

Tijdens een interactief college maak je kennis met de betekeniseconomie. Je leert van ondernemers die ervaring hebben en succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk ondernemen en gaat met hen in gesprek.

Samenwerken aan een idee of wens uit jouw organisatie
Bij elke college-avond werken we in kleine teams aan ideeën die leven bij de deelnemers. Thema’s als zorg, bouw, arbeidsparticipatie, horeca, agri en technologie. De diversiteit van de teams levert des te meer creatieve out-of-box oplossingen, maar leiden ook tot realiseerbare doelen.

Van scholieren en studenten tot ondernemers – iedereen schuift aan Met scholieren en studenten zorgen we ervoor dat ‘de toekomst’ aansluit in de gesprekken. Wij verbinden hen met de ondernemers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Zo stimuleren we de samenwerking op projecten die ertoe doen voor de regio.

Academische inleiding Kees Klomp, voorvechter van de betekeniseconomie en het Thrive-Institute zorgen elk college voor een laagdrempelige, academische inleiding over de betekeniseconomie: de basis en hoe kunnen we de thema’s plaatsen in de betekeniseconomie.

Programma avondcolleges
17.15 uur Ontvangst met broodjes
18.00 uur Academische inleiding door Kees Klomp en Thrive-Institute
18.25 uur Presentatie van inspirerende ondernemer
19.10 uur pauze
19.30 uur Discussie over de presentaties met de sprekers
20.00 uur Break-out Teams – in teams bepalen de deelnemers een aanpak voor hun ideeën
21.00 uur Plenaire afsluiting, om daarna geïnspireerd huiswaarts te gaan

Aanmelden
Het avondcollege is gratis voor partners van Samen in de Regio. Zij ontvangen een uitnodiging via e-mail. Niet-partners kunnen aanmelden in een e-mail bericht aan info@sameninderegio.nl. Zij betalen een bijdrage van € 50,00.