Purpose college 3

1 dec 2020

Purpose colleges

Ondernemen gaat in de toekomst over geld verdienen met het oplossen van maatschappelijke problemen. Het hoofddoel van bedrijven is bijdragen aan welzijn in plaats van welvaart. Het gat ligt niet langer in de markt, maar in de maatschappij.

 

Samen in de regio wil van betekenis zijn

De balans in welvaart, welzijn en welbevinden willen we versterken door middel van Purpose Colleges. Hiervoor werken we samen met Kees Klomp van Thrive Institute. Scholieren, studenten, docenten, ondernemers, bestuurders en burgers laten we kennis maken met de Betekeniseconomie. We willen iedereen laten ervaren dat er een ander perspectief mogelijk is, waarbij de economie en welvaart zich niet langer ontwikkelt ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn.

 

Ondernemers vertellen

In de Purpose College-reeks laten we ondernemers aan het woord die een bijdrage leveren aan de Betekeniseconomie door de manier waarop zij hun bedrijf runnen. Het zijn mensen die hun geld verdienen met het oplossen van maatschappelijke problemen, mensen die wereld-verbeterend ondernemen.

 

Per college is er een thema:

-Bouw

-Agri

-Zorg

-Maakindustrie/technologie

-Horeca

-Arbeidsparticipatie

 

We willen West-Brabant enthousiast maken en mensen die met betekenisvol ondernemerschap bezig zijn of willen gaan hopen we met elkaar te verbinden en te mobiliseren.

 

Programma:

Ontvangst met maaltijd

Academische inleiding

Presentatie van de hoofdgast (een betekenisvolle ondernemer)

Q&A alle ruimte om vragen te stellen aan de hoofdgast

Interactieve breakoutroom (deliver your purpose) samen aan de slag met het verhaal van de hoofdgast

 

Het definitieve programma en aanmeldmogelijkheid volgt!