Purpose-avondcollege December

1 dec 2020

Samen in de regio wil van betekenis zijn
Met een serie van zes avondcolleges wil Samen in de Regio iedereen laten ervaren dat er een andere kijk op ondernemen is. Het is de betekeniseconomie. Daarin ontwikkelen de economie en welvaart zich niet langer ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn. In samenwerking met Thrive Institute organiseren we vanaf oktober elke maand een Purpose-avondcollege.

Het is telkens een interactief college waarbij je kennis maakt met de betekeniseconomie. Je leert van ondernemers die ervaring hebben en succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk ondernemen en gaat met hen in gesprek.

Rodney van den Hengel, oprichter van Heilige Boontjes Koffie spreekt op 1 december – zijn verhaal gaat niet alleen over koffie, het gaat vooral over kansen 

Heilige Boontjes Koffie is een lokaal project om lastige jongeren een weg terug te bieden naar de maatschappij. Het idee was simpel: gebuik koffie als middel om (kansarme) Rotterdamse jongeren weer aan het werk te krijgen. Die opzet bleek te werken en al snel werd een tweede vestiging geopend in het voormalig politiebureau aan het Eendrachtplein. De oer-Rotterdammer gelooft in de kracht van compassie. “Je hoeft geen zweverige aardbei te zijn om compassievol te zijn. Laten we allemaal eens wat meer voor een ander doen.

Samenwerken aan een idee of wens uit jouw organisatie
Bij elke college-avond werken we in kleine teams aan ideeën die leven bij de deelnemers. Thema’s als zorg, bouw, arbeidsparticipatie, horeca, agri en technologie. De diversiteit van de teams levert des te meer creatieve out-of-box oplossingen, maar leiden ook tot realiseerbare doelen.

Van scholieren en studenten tot ondernemers – iedereen schuift aan Met scholieren en studenten zorgen we ervoor dat ‘de toekomst’ aansluit in de gesprekken. Wij verbinden hen met de ondernemers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Zo stimuleren we de samenwerking op projecten die ertoe doen voor de regio.

Academische inleiding Kees Klomp, voorvechter van de betekeniseconomie en het Thrive-Institute zorgen elk college voor een laagdrempelige, academische inleiding over de betekeniseconomie: de basis en hoe kunnen we de thema’s plaatsen in de betekeniseconomie.

Programma avondcolleges
17.15 uur Ontvangst met broodjes
18.00 uur Academische inleiding door Kees Klomp en Thrive-Institute
18.25 uur Presentatie van inspirerende ondernemer
19.10 uur pauze
19.30 uur Discussie over de presentaties met de sprekers
20.00 uur Break-out Teams – in teams bepalen de deelnemers een aanpak voor hun ideeën
21.00 uur Plenaire afsluiting, om daarna geïnspireerd huiswaarts te gaan

Aanmelden
Het avondcollege is gratis voor partners van Samen in de Regio. Zij ontvangen een uitnodiging via e-mail. Niet-partners kunnen aanmelden in een e-mail bericht aan info@sameninderegio.nl. Zij betalen een bijdrage van € 50,00.