Purpose-avondcollege November

3 nov 2020

Stijn Markusse, oprichter van Boerschappen vertelt over eerlijk en dichtbij ondernemen tijdens het avondcollege van November

Stijn Markusse studeerde commerciële economie in Breda en richtte na zijn studie een marketingbureau in Tilburg op en werkte voor grote foodmerken. Hier ontstond de liefde voor conceptueel denken. Uit onvrede over het verschraalde supermarktaanbod richtte hij in 2014 Boerschappen op, samen met zijn vriendin Stéphanie Vellekoop. Na 5 ruige pioniersjaren zijn ze hun bedrijf stevig aan het opschalen om het huidige voedingslandschap positief te beïnvloeden.

Samen in de regio wil van betekenis zijn
Samen in de Regio wil iedereen laten ervaren dat er een andere kijk op ondernemen is. Het is de betekeniseconomie. Daarin ontwikkelen de economie en welvaart zich niet langer ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn. In samenwerking met Thrive Institute organiseren we vanaf oktober elke maand een Purpose-avondcollege.

Tijdens een interactief college maak je kennis met de betekeniseconomie. Je leert van ondernemers die ervaring hebben en succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk ondernemen en gaat met hen in gesprek.

Samenwerken aan een idee of wens uit jouw organisatie
Bij elke college-avond werken we in kleine teams aan ideeën die leven bij de deelnemers. Thema’s als zorg, bouw, arbeidsparticipatie, horeca, agri en technologie. De diversiteit van de teams levert des te meer creatieve out-of-box oplossingen, maar leiden ook tot realiseerbare doelen.

Van scholieren en studenten tot ondernemers – iedereen schuift aan Met scholieren en studenten zorgen we ervoor dat ‘de toekomst’ aansluit in de gesprekken. Wij verbinden hen met de ondernemers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Zo stimuleren we de samenwerking op projecten die ertoe doen voor de regio.

Academische inleiding Kees Klomp, voorvechter van de betekeniseconomie en het Thrive-Institute zorgen elk college voor een laagdrempelige, academische inleiding over de betekeniseconomie: de basis en hoe kunnen we de thema’s plaatsen in de betekeniseconomie.

Programma avondcolleges
17.15 uur Ontvangst met broodjes
18.00 uur Academische inleiding door Kees Klomp en Thrive-Institute
18.25 uur Presentatie van inspirerende ondernemer
19.10 uur pauze
19.30 uur Discussie over de presentaties met de sprekers
20.00 uur Break-out Teams – in teams bepalen de deelnemers een aanpak voor hun ideeën
21.00 uur Plenaire afsluiting, om daarna geïnspireerd huiswaarts te gaan

Aanmelden
Het avondcollege is gratis voor partners van Samen in de Regio. Zij ontvangen een uitnodiging via e-mail. Niet-partners kunnen aanmelden in een e-mail bericht aan info@sameninderegio.nl. Zij betalen een bijdrage van € 50,00.