Purpose-avondcollege Oktober

6 okt 2020

De maatschappelijke uitdagingen die wij vandaag moeten aangaan worden groter en complexer. Steeds meer mensen beginnen zich te realiseren dat uitsluitend winst maken en oneindige groei niet meer de norm is. Het resultaat? Een continu groeiende groep van gemotiveerde en vooruitdenkende mensen die aan een samenleving werken die gebaseerd is op welzijn, duurzaamheid, diversiteit en inclusiviteit. Zij vormen samen de betekeniseconomie.

“Betekenisvolle ondernemers beginnen niet met een business idee, maar met een maatschappelijk probleem. Dat is echt een cruciaal verschil”
Kees Klomp, THRIVE Institute

Samen in de regio wil van betekenis zijn
Samen in de Regio wil iedereen laten ervaren dat er een andere kijk op ondernemen is. Het is de betekeniseconomie. Daarin ontwikkelen de economie en welvaart zich niet langer ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn. In samenwerking met Thrive Institute organiseren we vanaf oktober elke maand een Purpose-avondcollege.

Tijdens een interactief college maak je kennis met de betekeniseconomie. Je leert van ondernemers die ervaring hebben en succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk ondernemen en gaat met hen in gesprek.

Samenwerken aan een idee of wens uit jouw organisatie
Bij elke college-avond werken we in kleine teams aan ideeën die leven bij de deelnemers. Thema’s als zorg, bouw, arbeidsparticipatie, horeca, agri en technologie. De diversiteit van de teams levert des te meer creatieve out-of-box oplossingen, maar leiden ook tot realiseerbare doelen.

Van scholieren en studenten tot ondernemers – iedereen schuift aan
Met scholieren en studenten zorgen we ervoor dat ‘de toekomst’ aansluit in de gesprekken. Wij verbinden hen met de ondernemers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Zo stimuleren we de samenwerking op projecten die ertoe doen voor de regio.

Werner Schouten – de ondernemer die spreekt op het eerste avondcollege

Een frisse start van de colleges met deze jonge ondernemer. Werner vertegenwoordigt binnen de politiek en het bedrijfsleven de visie van jongeren op een duurzame toekomst. Hij verrast zijn publiek graag met tastbare en activerende inspiratie én met zijn ambitieuze visie op een duurzame toekomst. Wat dacht je bijvoorbeeld van het opnemen van  de toekomst-les in onderwijsprogramma. Want waarom is er alleen geschiedenisles? En een van zijn andere topics: hoe betrek je jongeren bij besluitvorming en besturen. Haal de toekomst naar je toe!

Academische inleiding
Kees Klomp, voorvechter van de betekeniseconomie en het Thrive-Institute zorgen elk college voor een laagdrempelige, academische inleiding over de betekeniseconomie: de basis en hoe kunnen we de thema’s plaatsen in de betekeniseconomie.

Programma avondcolleges
17.15 uur Ontvangst met broodjes
18.00 uur Academische inleiding door Kees Klomp en Thrive-Institute
18.25 uur Presentatie van inspirerende ondernemer
19.10 uur pauze
19.30 uur Discussie over de presentaties met de sprekers
20.00 uur Break-out Teams – in teams bepalen de deelnemers een aanpak voor hun ideeën
21.00 uur Plenaire afsluiting, om daarna geïnspireerd huiswaarts te gaan

We organiseren de colleges conform de richtlijnen van het RIVM met o.a. het protocol van 1,5 meter afstand.
De deelnemers verdelen we in kleine groepen op zes verschillende locaties op de Brabantse Wal.
Digitaal met elkaar verbonden via livestream, mogelijk gemaakt door ZuidwestTV.
De keuze van het thema bepaalt de locatie waar u fysiek aanwezig kunt zijn. Deze wordt één week voor aanvang van het college bepaald.

Aanmelden
Het avondcollege is gratis voor partners van Samen in de Regio. Zij ontvangen een uitnodiging via e-mail. Niet-partners kunnen aanmelden in een e-mail bericht aan info@sameninderegio.nl. Zij betalen een bijdrage van € 50,00 excl. btw.