Bergen op Zicht 2022

24 sep 2022

Stichting Bergen op Zicht zou i.s.m. Rotaryclubs Bergen op Zoom-Centrum en Bergen op Zoom-Noord op zaterdag 18 september 2021 voor de vierde keer Bergen op Zicht organiseren. Door wederom verscherpte Coronamaatregelen besloten zij, na uitvoerig overleg met de gemeente Bergen op Zoom, om het evenement wederom met een jaar uit te stellen. De nieuwe datum van Bergen op Zicht is zaterdag 24 september 2022.

Het doel van Bergen op Zicht is om het mogelijk te maken elkaar te ontmoeten en te laten zien wat er allemaal te doen is in de Bergse samenleving in onze vrijetijd. Het is een uitgelezen kans om activiteiten van verenigingen en organisaties weer op te starten en nieuwe vrijwilligers te werven. Samen muziek maken, sporten, zorg verlenen, de maatschappij versterken en mensen dichter bij elkaar brengen. Het is ook een dag om te laten zien dat we veel doen zonder dat daar iets tegenover hoeft te staan. Het enige waar het om gaat, is het beleven van plezier en het krijgen van voldoening.

Deelnemers

In juni 2021 hadden meer dan 70 organisaties opgegeven mee te willen doen. Tijdens de laatste editie van Bergen op Zicht in 2018 waren er maar liefst 94 deelnemers die verspreid stonden over 76 kramen, 22 demonstratieplekken en 2 podia. Onder de deelnemers bevonden zich sportverenigingen, zorginstellingen, culturele organisaties, scouting, hobbyclubs, muziekgroepen, brandweer, ambulancedienst, scholen, goede doelen en nog veel meer organisaties.

Voor deelname worden geen kosten in rekening gebracht. Faciliteiten zoals (markt)kramen voor presentaties, stroomaansluitingen en podia met geluidsvoorziening worden gratis aangeboden door de Stichting Bergen op Zicht. Een deelnemende groep krijgt een kraam voor z’n presentatie maar de kosten voor inrichting van die kraam zijn voor eigen rekening. Tussen de kramen zijn er desgewenst open ruimtes en enkele podia die gebruikt kunnen worden voor presentaties.

Tijd en locatie

Bergen op Zicht wordt gehouden op zaterdag 24 september a.s. van 12.00-17.00 uur en vindt plaats in de binnenstad, langs het traject: Grote Markt, Fortuinstraat, het terrein van het Markiezenhof, Hofstraat, Sint Catharinaplein en Kremerstraat.

Meer informatie over het evenement vind je op www.bergenopzicht.nl en op de facebookpagina van Bergen op Zicht. Vragen? Stel ze via: bergenopzicht@gmail.com