Werkgeverscongres Veerkrachtige Medewerkers

4 apr 2023

Van werkgevers wordt steeds meer verwacht om uitval van werknemers te voorkomen. Bij het congres ‘Veerkrachtige Medewerkers’ op 4 april bieden we management, teamleiders en HR-medewerkers een programma met handvatten om aan de slag te gaan met Positief Gezond Werkgeverschap.

Het helpt je om breder in te zetten op gezondheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Laat je inspireren door tips, tools en leerzame voorbeelden. Maar ook door de urgentie van de cijfers.

POSITIEF EN VEERKRACHTIG

Weet jij hoe het écht met je medewerkers gaat? Zij doen hun werk goed, maar werken zij wel met plezier? Doen ze wat ze kunnen en wat ze willen? Het zijn belangrijke vragen voor de gezondheid en vitaliteit binnen je organisatie of bedrijf. Maar waarom?

Zingeving is het meest gezondmakend voor je medewerkers. Gezondheid is dus meer dan gezond eten en voldoende bewegen. Hoe ga je het gesprek aan met focus op veerkracht? En hoe ontdek je wat het leven van mensen betekenisvol maakt in plaats van alleen de nadruk te leggen op wat mensen mankeren of niet kunnen? Daar gaat het over bij het werkgeverscongres.

Programma 13.30 uur – 17.00 uur

13.00 uur: inloop

13:30 uur: welkom door Anita Karremans (directeur van Samen in de Regio)

Bravis ziekenhuis, Bianka Mennema, bestuursvoorzitter

Als een van de grootste werkgevers in de regio doet zij namens Bravis een oproep aan ons allemaal om preventie hoog op de agenda te zetten. Vitaal en in goede gezondheid mee kunnen doen is essentieel. Bianka deelt de aanpak van Bravis.

Alles is Gezondheid en Institute of Positive Health (IPH), Karen van Ruiten, directeur

Mensen verschillen, dat is normaal. Als werkgever betekent het dat je sommige medewerkers meer moet ondersteunen dan anderen. Hoe voer je het gesprek om dat te ontdekken? Hoe krijgen inspanningen van de werkgever meer samenhang en kracht met het concept van Positieve Gezondheid?

Gesprek op het podium

Karen van Ruiten blikt terug op de bijdragen van de sprekers met Ad van Rijen (directeur WijZijn Traverse Groep) en Manuela van Gent (HR-manager Graphic Packaging). Veerkracht van medewerkers: hoe pakken zij dat aan, hoever zijn zij daarmee en wat brengt de inhoud van dit congres hen?

Aan de slag bij de werksessies:

 • Concrete Valley
  De transformatie van Functioneringsgesprekken naar gesprekken Duurzame Inzetbaarheid in hun bedrijf.

Rowena Siemons en Michelle Sinke

 • GGD West-Brabant
  Cijfers laten de urgentie zien: mantelzorger op jongere leeftijd, vergrijzing, stress en burn-outklachten. Wat komt er op ons af en hoe kunnen we daar op inspelen?

Eugenie Botden en Marjolein Stoopendaal

 • Alles is Gezondheid/IPH
  Aan de dialoogtafels is ruimte om je eigen ervaringen, mogelijkheden maar ook de te verwachten obstakels met elkaar te delen.

Karen van Ruiten leidt deze sessie

 • Weeting
  Het is de combinatie van ‘meeting’ en ‘walking’: wandelend overleggen. Het helpt om meer uit een bespreking te halen en geeft energie. Deze middag testen we het samen uit!

17.00 uur: afsluiting en netwerken

 

‘Zingeving is de sterkste gezondmakende kracht. Werk dat als zinvol beleefd wordt, zorgt voor voldoening en bevordert daarmee de gezondheid.’

Machteld Huber, grondlegger van het gedachtegoed van Positieve Gezondheid

Locatie

LET OP: locatie wijziging

Groot Arsenaal
Rijtuigweg 44
4611 EK Bergen op Zoom

Aanmelden

Wil je er bij zijn? Meld je dan gelijk aan: