Webinar ‘Hoe nu verder?’

16 jun 2020

Hoe nu verder op de Brabantse Wal na de coronacrisis!
De coronacrisis raakt ons in de kern. Sommige organisaties zijn hard geraakt en anderen zagen juist een stijging van de omzet. De kern is vooral hoe we met elkaar omgaan. Deze tijd brengt veel reflectie te weeg en men wil elkaar helpen, maar hoe houden we dit vast? Helaas lukt het niet om elkaar fysiek te ontmoeten, maar via een webinar kan dat digitaal. Tegenwoordig lijkt dat het nieuwe normaal. Wij kunnen dus niet achterblijven.

Tijdens dit webinar gaan wij graag met u in gesprek over onze aanpak en ideeën voor de toekomst.

Als gastspreker hebben we Kees Klomp van Thrive Institute uitgenodigd om met ons te bespreken hoe we inhoud aan de nieuwe betekenis-economie kunnen geven.

In de Betekeniseconomie wordt betekenisvol ondernemerschap het nieuwe normaal. Ondernemers streven niet langer alleen financiële winstdoelstellingen na, maar tegelijkertijd en gebalanceerd ook maatschappelijke winstdoelstellingen. Hierdoor ontstaan een fundamenteel nieuw soort ondernemingen; ondernemingen waarin de maatschappelijke betrokkenheid een hoofdrol speelt. Betekenisvol is het nieuwe waardevol.

Achtergrond
De Betekeniseconomie zorgt voor allerlei nieuwe kansen en groeimogelijkheden voor bedrijven en de regio. En ook voor nieuwe baan-kansen voor scholieren. Vanuit Samen In De Regio willen we docenten, leerlingen (VO en VMBO), partners en andere belangstellenden een volledig beeld van de kans-kant van de Betekeniseconomie schetsen en de regio aanjagen.

Doel
Het doel is om de lokale samenwerking tussen overheid, onderwijs, maatschappelijk veld en bedrijfsleven te stimuleren en tot duurzame samenwerkingen te komen. Dit willen we doen door een serie van zes avondcolleges te verzorgen met als focus ‘Het Gat In De Maatschappij’. Nieuwe kansen, nieuwe markten en nieuwe kenmerken passeren hier de revue. Hierover deze avond meer!

Partners van Samen in de regio ontvangen een persoonlijke uitnodiging.

Kosten voor niet-partners bedragen € 30,00 p.p., uw interesse kunt u mailen naar info@sameninderegio.nl.