Vlagontwerpwedstrijd Steenbergen

1 nov 2021

Creatieve (medewerkers van) partners uit de gemeente Steenbergen opgelet: in het kader van Steenbergen Jubileumjaar 2022 wordt er een vlagontwerpwedstrijd georganiseerd.

Bij een feestelijk Jubileumjaar hoort natuurlijk een feestelijke vlag: eentje die ontworpen is door inwoners van de gemeente Steenbergen. De vlag zal overal in de gemeente te zien zijn, tijdens en na het Jubileumjaar 2022, bij bijvoorbeeld evenementen en andere speciale dagen.

Het Genootschap van de Meermin, een gezelschap van inwoners uit de gemeente Steenbergen, heeft voor deze prestigieuze wedstrijd een commissie en jury samengesteld die de ontwerpen gaat beoordelen.

Meedoen met de wedstrijd

De vlag moet aan een aantal eisen voldoen:

  • de vlag moet herkenbaar zijn voor de gemeente (met alle kernen vertegenwoordigd) en voor de inwoners; wees creatief, denk bijvoorbeeld aan de kleuren groen, blauw, rood en geel;
  • het vlagformaat is (liggend) 1 : 1,5
  • de vlag moet een uitleg van het ontwerp bevatten;
  • de voorkeur gaat uit naar een tijdloos ontwerp

Uiterlijke inleverdatum

Inwoners die de uitdaging aangaan moeten hun ontwerp inleveren voor 1 november. Digitaal kan dit via info@steenbergen2022.nl. Heb je een vlag gemaakt en wil je deze opsturen? Dat kan ook: Buiten de Veste 1, 4652 GA Steenbergen t.a.v. het bestuur Jubileumjaar 2022.

Uit alle inzendingen worden 10 ontwerpen gekozen, waaruit de samengestelde jury een top 3 kiest. Hierna wordt in december het winnende vlagontwerp gekozen. De nieuwe Jubileumvlag wordt in januari op een speciale bijeenkomst bekendgemaakt en deze is dan voor iedereen verkrijgbaar.