Purpose college Februari

9 feb 2021

Opnieuw een spraakmakende spreker en vooral succesvolle ondernemer bij het purpose college van Samen in de Regio, de laatste in de serie van vijf.

Jaap Korteweg: Hoe besluit iemand die opgroeide tussen de koeien om Vegetarische Slager te worden?

Jaap Korteweg is 9e generatie boer en founding father van De Vegetarische Slager. Hij is begonnen met dit concept toen hij zelf al een aantal jaren vegetariër was en op zoek ging naar een manier om het gemis van vlees in te vullen. Korteweg ontwikkelde in samenwerking met top koks vleesvervangers met de beleving van echt vlees. Hiermee wil de Vegetarische Slager vleeseters laten ontdekken dat ze niets hoeven te missen als ze stoppen met het eten van vlees. De ambitie is op korte termijn de grootste slager ter wereld te worden. Daarnaast heeft Jaap een nieuw revolutionair idee: veganistische melk. Hoe? Dat gaat hij vertellen.

Samen in de Regio wil van betekenis zijn
Samen in de Regio wil iedereen laten ervaren dat er een andere kijk op ondernemen is: de betekeniseconomie. Daarin ontwikkelen de economie en welvaart zich niet langer ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn. In samenwerking met Thrive Institute organiseren we vanaf oktober elke maand een purpose college.

Tijdens een interactief college maak je kennis met de betekeniseconomie. Je leert van ondernemers die ervaring hebben en succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk ondernemen en gaat met hen in gesprek.

Samenwerken aan een idee of wens uit jouw organisatie
Bij elk college werken we in kleine teams aan ideeën die leven bij de deelnemers. Thema’s als zorg, bouw, arbeidsparticipatie, horeca, agri en technologie. De diversiteit van de teams levert des te meer creatieve out-of-box oplossingen, maar leiden ook tot realiseerbare doelen.

Van scholieren en studenten tot ondernemers – iedereen schuift aan
Met scholieren en studenten zorgen we ervoor dat ‘de toekomst’ aansluit in de gesprekken. Wij verbinden hen met de ondernemers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Zo stimuleren we de samenwerking op projecten die ertoe doen voor de regio.

Programma
14.00 uur Meet & Greet met Jaap Korteweg aan de hand van een vraaggesprek met Marlies van Lier via livestream
15.10 uur pauze
15.30 uur Break-out sessies via Teams – in kleine groepen praten de deelnemers over een mogelijke aanpak voor hun ideeën
17.00 uur Afsluiting, waarna iedereen flink geïnspireerd en vol ideeën aan de slag kan gaan

Alles digitaal, maar nog steeds interactief
In verband met de nog striktere coronamaatregelen, hebben wij (voorlopig) de opzet van de colleges aangepast. De sprekers – en een select gezelschap van geïnteresseerden – kunnen aanwezig zijn in de studio van ZuidwestTV. Het interview wordt nu alleen nog via livestream aangeboden.

De deelnemers volgen via de livestream het verhaal van de spreker, waarna iedereen via Teams in zorgvuldig samengestelde groepen (actietafels) met elkaar in gesprek gaat. Hierdoor hopen wij dat er – ondanks deze ‘afstandelijke’ manier van contact – toch een mooie mix participanten zal zijn, die elkaar vinden en gezamenlijk in actie komen.

Aanmelden
Partners van Samen in de Regio ontvangen een uitnodiging via e-mail. Niet-partners kunnen aanmelden in een e-mail bericht aan info@sameninderegio.nl. Partner worden? Dat kan ook! Bekijk op onze partnerpagina hoe je dat doet.

Bekijk hier op 9 februari vanaf 14.00 uur de livestream: