Purpose college Januari

19 jan 2021

In het nieuwe jaar staan nog twee purpose colleges gepland. In januari staat Mireille Geijsen van i-did op de agenda.

Mireille Geijsen van i-did: Mensen en grondstoffen krijgen een tweede kans

Mireille Geijsen combineert ondernemerschap, visie op design en een sterk zakelijk netwerk met doorzettingsvermogen, idealisme en een rotsvaste overtuiging dat het anders kan en anders moet. Ruim 20 jaar werkt Mireille vanuit haar eigen bedrijf als grafisch ontwerper. In 2009 richt Geijsen i-did op vanuit het volle besef dat we goed voor de aarde moeten zorgen. Bij i-did worden mensen geactiveerd die langdurig werkeloos zijn of zelfs nooit gewerkt hebben en maken met samen met hen producten die bijdragen aan een duurzame textielketen. “Met i-did wil ik een bijdrage leveren door producten te maken die bijdragen aan een sociale en circulaire samenleving.”

Samen in de Regio wil van betekenis zijn
Samen in de Regio wil iedereen laten ervaren dat er een andere kijk op ondernemen is: de betekeniseconomie. Daarin ontwikkelen de economie en welvaart zich niet langer ten koste van welzijn, maar ten gunste van welzijn. In samenwerking met Thrive Institute organiseren we vanaf oktober elke maand een purpose college.

Tijdens een interactief college maak je kennis met de betekeniseconomie. Je leert van ondernemers die ervaring hebben en succesvol zijn op het gebied van maatschappelijk ondernemen en gaat met hen in gesprek.

Samenwerken aan een idee of wens uit jouw organisatie
Bij elk college werken we in kleine teams aan ideeën die leven bij de deelnemers. Thema’s als zorg, bouw, arbeidsparticipatie, horeca, agri en technologie. De diversiteit van de teams levert des te meer creatieve out-of-box oplossingen, maar leiden ook tot realiseerbare doelen.

Van scholieren en studenten tot ondernemers – iedereen schuift aan
Met scholieren en studenten zorgen we ervoor dat ‘de toekomst’ aansluit in de gesprekken. Wij verbinden hen met de ondernemers uit het bedrijfsleven en het maatschappelijk veld. Zo stimuleren we de samenwerking op projecten die ertoe doen voor de regio.

Praktische inleiding
Op 19 januari starten we met een praktisch verhaal: Anita Karremans, Christel Bassing en Tijl Valk vertellen over ons nieuwste project ‘Betekenisvol in Beeld’. Samen in de Regio bundelt haar krachten met Innergie en Werkcentrum Brabantse Wal voor het behoud van arbeidstalenten voor de regio. Door corona zitten veel jongeren en starters op de arbeidsmarkt thuis. Benieuwd hoe wij ze samen gaan helpen en wat jouw bijdrage kan zijn? Dat hoor je tijdens dit middagcollege.

Programma
14.00 uur Praktische inleiding via livestream
14.25 uur Presentatie van Mireille Geijsen
15.10 uur pauze
15.30 uur Break-out sessies via Teams – in kleine groepen praten de deelnemers over een mogelijke aanpak voor hun ideeën
17.00 uur Afsluiting, waarna iedereen flink geïnspireerd en vol ideeën aan de slag kan gaan

Alles digitaal, maar nog steeds interactief
In verband met de geldende coronamaatregelen, hebben wij de opzet van de colleges aangepast. De sprekers – en een select gezelschap van geïnteresseerden – kunnen aanwezig zijn in de studio van ZuidwestTV. De lezing wordt nu alleen nog via livestream aangeboden.

De deelnemers volgen via de livestream het verhaal van de spreker, waarna iedereen via Teams in zorgvuldig samengestelde groepen (actietafels) met elkaar in gesprek gaat. Hierdoor hopen wij dat er – ondanks deze ‘afstandelijke’ manier van contact – toch een mooie mix participanten zal zijn, die elkaar vinden en gezamenlijk in actie komen.

Aanmelden
Partners van Samen in de regio ontvangen een uitnodiging via e-mail. Niet-partners kunnen zich aanmelden in een e-mailbericht aan info@sameninderegio.nl.
Partner worden? Dat kan ook! Bekijk op onze partnerpagina hoe je dat doet.

Bekijk hier vanaf dinsdag 19 januari 14.00 uur de livestream: